≫ 

Pokuševski punio kolone protiv NBA šampiona, Janis i jak i precizan, Baksi dali skoro 150 poena!

Srpski košarkaš odigrao još jednu zapaženu partiju

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Košarkaši NBA šampiona Milvoki Baksa upisali su petu uzastopnu pobedu, 41. ove sezone (uz 25 poraza), potukli su Oklahomu u gostima rezultatom 142:115 uz još jednu dominantnu predstavu lidera ekipe Janisa Adetokumba.

Grčki atleta je meč završio sa 39 poena, 7 skokova i 7 asistencija i sa moguće ponajboljim šuterskim učinkom ove sezone. Atipično za njega, Janis je Oklahomi isporučio četiri trojke iz četiri pokušaja i potvrdio da mu je ovaj segment igre, nekada mučan i za gledanje, sada ubojito oružje.

Uz Janisa najjači napadački doprinos pobedi Baksa dali su Kris Midlton sa 25 poena i Bobi Portis sa 18.

janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Milvoki je u svojim redovima imao još četvoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom i jasno je da trener Badelhozer u rosteru ima solidnu širinu za napad na najviši plasman.

Na drugoj strani, očekivano, nezadrživ je i ovog puta bio Aleksander Glidžus Aleksander 33 poena i potvrdio da je u ovom momentu jedan od najboljih igrača lige. Šansu da pokaže koliko ume, koliko je napredovao i koliko je talentovan, dobio je srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - i iskoristio je.

Za 28 minuta u igri, "Poku" je punio statističke kolone sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Imao je 4/10 iz igre, 2/6 za tri, 3/4 za jedan u meču koji je gotovo sve vreme bio "jednosmerna ulica".

Baksi su trećeplasirani tim Istok i deluje da polako hvataju zalet za doigravanje koje preti da bude najbolje, najzanimljivije i najneizvesnije poslednjih sezone. Oklahoma nema "tih problema", plej-of je misaona kategorija za Tandere koji će do kraja sezone gledati tražiti pravu hemiju i nukelus ekipe koji bi tek naredne sezone možda mogao da bude konkurentniji nego što je to u aktuelnoj takmičarskoj kampanji.

aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

U noći između utorka i srede i Nemanja Bjelica je bio na terenu sa svojim Voriorsima koji su porazili Kliperse 112:97.

Srpski košarkaš je u igri proveo 19 minuta i za to vreme zabeležio 5 poena 3 asistencije i 4 skoka.

SATNICA

Šarlot - Bruklin 121:132

Indijana - Klivlend 124:127

Orlando - Finiks 99:102

Memfis - Nju Orleans 132:111

Oklahoma - Milvoki 115:142

Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Klipers 112:97

Video: Bobi momak za sve: Srbin slušao instrukcije kolege Dončića i nameštao koš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA