Srbija bez pomaka na FIBA rang listi, Orlovi i dalje daleko od samog vrha

Moraće još da se potrude izabranici Svetislava Pešića kako bi napravili pomak na rang listi

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Slovačka Foto: MN Press

Nije prošlo dugo otkako je završen još jedan prozor kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo u košarci, Srbija je bila stoprocentna (dve pobede iz dva meča), ali čak joj ni ti rezultati nisu doneli pomak na najnovijoj rang listi koju je izdala FIBA, pa je ostala na šestoj poziciji.

Savladali su Orlovi reprezentaciju Slovačke dva puta i tako su se pozicionirali na prvom mestu svoje grupe, ali očigledno to nije bilo dovoljno i moraće još da se potrude kako bi ugrozili reprezentacije koje se nalaze ispred nas.

Prvo mesto, očekivano, drži reprezentacija SAD-a i to sa ubedljivom prednošću u odnosu na Španiju, koja joj je prva pratilja. Odmah iza Španije se nalazi Australija, dok potom sledi Francuska koja je iskoristila lošije partije Slovenije u kvalifikacijama i obišla ih je na četvrtom mestu.

Petoplasirana je Slovenija, dok Srbiji pripada šesto mesto. Od preostalih reprezentacija u top 10 se nalaze još i Argentina, Litvanija, iza Srbije, dok je pomak napravila i Grčka koja je preskočila Italiju na devetom mestu.

Podsetimo, naredne dve utakmice će naša reprezentacija igrati 30. juna i 4. jula, a protivnici će biti reprezentacije Letonije i Belgije.

Video: Kari progovorio o strancima u reprezentaciji: Ne vidim nikakav problem u tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    9. mart 2022 | 17:31

    Pa nema vise saleta djordjevica, danilovica i ostalih. Sad je tu buranija.

  • SaNDzAK AiRLiNES

    9. mart 2022 | 19:22

    Zemlja košarke 😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA