≫ 

Šakota o rasulu u Evroligi: "Ne možemo da pričamo o regularnosti, sve je izgubilo svoju draž"

Bivši trener Zvezde ističe da je takmičenje po suspenziji ruskih klubova poprimilo neke druge obrise

  • 4
Dragan Šakota Foto: Marko Jovanović

Košarkaška Evroliga je pod velikim pritiskom zbog dešavanja na istoku Ukrajine. Ruski klubovi su suspendovani i 21. mart je poslednji datum kada će biti odlučivano o sudbini CSKA, Zenita, Uniksa i Lokomotive. 

Međutim, i dalje se ne zna da li će prethodno odigrani mečevi ruskih timova uopšte biti uzeti u obzir, odnosno kako će se gledati na tabelu. Potpuna konfuzija vlada u košarkaškom svetu i nije jasno šta nas očekuje.

O pomenutoj situaciji se za Mondo oglasio i nekadašnji trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, istakavši da ovakvo takmičenje nikako ne može biti uzeto za regularno.

- Skoro 50 godina sam u ovom poslu, ne mogu da se setim nijedne godine da su se više sile umešale u sport. To je bila ova pandemija i objektivno rečeno jedan rat. Jesmo mi bili i meta devedesetih i plaćali smo cenu i bili smo pod embargom kao sportisti, nismo igrali na najvećim događajima, ali tada sport nije stao. Partizan je igrao na neutralnom terenu. Sada su prekinuli sezonu sa tri ruske ekipe koje su bile visoko plasirane. Ne možemo da pričamo o regularnosti, bilo da su to ekipe koje su ih pobedile ili izgubile od njih - rekao je Šakota za Mondo.

Takođe, sve je nekako izgubilo svoju draž, prema mišljenju iskusnog trenera i previše je utakmica u kojima nema rezultatskog značaja.

- Ne znam koje bi bilo pravo rešenje. U pandemiji je bio stop, prekinuto je. Ovde niko nije za tu varijantu. Nastaviće se. Izgubilo je onu draž koju očekujemo od Evrolige. Izgubila je takmičarski deo. Vidim to i po publici. Panatinaikos i Olimpijakos su nedavno pustili nekoliko igrača u reprezentaciju, po cenu rezultata u Evroligi, što je samo još jedan primer - nastavio je bivši trener Zvezde za Mondo.

Video: Dragan Šakota: I ako se nastavi sezona, neće biti regularno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    9. mart 2022 | 19:04

    Sve su rezirali SAD...zlo su...treba ih isterati iz Evrope

  • Kom

    9. mart 2022 | 18:44

    Kako ne možeš da se setiš, a šta je bilo kad su naši klubovi bili izbačeni zbog sankcija, kao i reprezentacija 90.-tih... a da... Ti nisi bio ovde tad kao mi... pa da... zato se ne sećaš...

  • enky

    9. mart 2022 | 22:21

    Kada nem regularnosti jedino onda tvoj bivši klub profitira, to je dokazano bezbroj puta, od kao odustajanja klubova kao Igokea, Cibo, pa korona itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA