≫ 

"Sedim pored njega i pitam se da li je lud": Kalinić se prisetio svog prvog ugovora

Zanimljiva priča srpskog asa

  • 3
Nikola Kalinić Printskrin: Twitter

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić prisetio se perioda sa početka njegove karijere, kada je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

Bilo je to 2010. godine, Kalinić je postao igrač Novog Sada, a u njegovo ime je pregovarao otac čiji dogovor, sudeći po odgovoru, tada nije prijao sadašnjem reprezentativcu Srbije.

- Uvek se šalim sa ocem kada je u pitanju moj prvi ugovor. Bio je to neki ludi ugovor na četiri godine, bez ikakve mogućnosti da izađeš iz njega - počeo je Kalinić u razgovoru za "basketnews" i dodao:

- Mesečna plata je bila 300 evra i rasla je iz godine u godinu na 600, 900, 1.200 evra. Ali bez ikakvog izlaza. Zaključan. A on je govorio: "Dobro bićeš tamo u gradu, ideš na fakultet, završićeš školu i bićeš dobro."

Nastavio je Kalinić da objašnjava situaciju.

- Zatim su pitali da li mi treba hrana, a on je rekao: "Ne, ne, ne... Živeće sa sestrom kuvaće zajedno." A ja sedim pored njega, gledam ga i pitam se da li je lud.  Zatim pitaju da li mi treba stan, a on opet govori da je sve u redu i da ću živeti sa sestrom.

- Rekao sam mu posle toga: "Poštujem te, sjajan si otac, ali više nikada nećeš da brineš o mojoj košarkaškoj karijeri" - priznao je Kalinić kako je tekao razgovor sa ocem posle.

As Zvezde je godinu dana proveo u Novom Sadu, zatim po dve u Vojvodini i Radničkom iz Kragujevca, da bi potom obukao dres Zvezde prvi put. Sa Malog Kalemegdana je otipšao u Fenerbahče, uzeo titulu prvaka Evrope, igrao u Valensiji, pa se ponovo vratio u Zvezdu.

Video: Kalinić zagrlio Obradovića pred košarkaški Večiti derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    10. mart 2022 | 17:36

    Dragi Nikola, Jednog dana kada postaneš otac, nadam se da ćeš shvatiti koliko je to dobar ugovor bio i šta je prioritetno u istom. Ti si jedan od hiljadu, koji je uspeo da postane profesionalni košarkaš, pa ti je sad to komično. Svaka čast gospodinu Kaliniću (starijem). Kapa dole.

  • Baba

    10. mart 2022 | 19:15

    Prskaj Kalinaaa!

  • Darko 100%

    10. mart 2022 | 18:06

    Nije bio penal za Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA