≫ 

Zvezda srušila Makabi za 4. vezanu pobedu u Evroligi, TOP 8 nikad bliži!

Ovom pobedom, crveno-beli su se probili na osmo mesto

  • 43
KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

Posle pobede protiv Real Madrida, košarkaši Crvene zvezde u hali "Aleksandar Nikolić" pobedili su Makabi 84:77 u 29. kolu Evrolige i vezali 4. pobedu. 

Posle suspenzije tri ruska tima, CSKA iz Moskve, Zenita i Uniksa iz takmičenja, crveno-beli su se potpuno vratili u igru za samu završnicu. Takođe, tri pobede u tri poslednja duela, protiv Fenerbahčea, Baskonije i Real Madrida dale su dodatnu nadu navijačima za novi trijumf protiv "Ponosa Izraela". Zvezda je igrala svoju igru, držala meč pod kontrolom i imala i +16, ali su padovi u igri uzrokovali da se Makabi u dva navrata potpuno vrati u igru, ali ne i da pobedi. Ovim trijumfom crveno-beli su na 8. mestu tabele Evrolige.

Od starta meča crveno-beli su igrali svoju košarku, sa jakom odbranom i kontranapadima. Ovakav pristup brzo im je doneo rezultat pa se, posle 10:4, razlika konstantno povećavala. Sredinom deonice domaći košarkaši su nastojali da šutevima sa distance dođu do poena. Posle nekoliko napada bez učinka, i odlične odbrane, Ivanović prekida seriju promašaja trojkom za 17:6, i +11.

Do kraja četvrtine, trener Makabija je pokušo tajm-autima da "prodrma" svoje košarkaše, ali mu to nije pošlo za rukom. umesto toga, raspoloženi Holins i Mitrović donese Zvezdi 24:10.

U nastavku, Makabi kažnjava blago opuštanje crveno-belih i brzo pravi seriju od 5:0. Radonjić traži tajm-aut i igra Zvezde se na kratko vraća, kao i prednost od 16 poena. Sa druge strane, Makabi ne odustaje od zonske odbrane i smanjuje prednost preko Žižića i Vilbekina na 35:25. Do poluvremena, potpuno se poremetila igra crveno-belih. Odbrana Makabija je dobro funkcionisala, a Zvezda je promašivala. Tako je, posle +16, na kraju Zvezda imala samo tri poena prednosti, 42:39.

KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

Po dolasku sa odmora, Derik Vilijams donosi Makabiju izjednačenje posle ubačene trojke. Od tog momenta, umesto novog pada u igri, usledila je furiozna igra Zvezde u obe faze igre. Tako Volters, Kalinić i Vajt vezuju tri trojke i donose seriju od 9:0. Posle novih dobrih odrbana, Kuzmić vezuje dva zakucavanja i vraća dvocifrenu prednost.  u ovom periodu igre, napravljena je mala pauza jer se Holins povredio. Košarkaš Zvezde se uhvatio za koleno, a onda je ostao na terenu uz aplauze cele hale. Ipak, trener Radonjić ga je izveo iz igre.

Slično kao i na prethodnim mečevima, ova deonica je bila puna uspona i padova u igri crveno-belih. Zvezda nije konstantno igrala, a dozvolila je lake poene rivalu koji se vraća na -3, i 57:5. Zanimljivo, na minut do kraja Makabi dolazi i do vođstva, prvog na meču. Ipak, slavlje gostiju kratko je trajalo jer je Dobrić odmah uzvratio torjkom, a onda i iznudio tri slobodna bacanja za 65:60.

Do krja, crveno-beli su i ovu deonicu otvorili poenima,  i igrom u odbrani koja im vraća prednost od 12 poena. Makabi je ponovo delovao pogubljeno, naročito posle trojke, a onda i zaucavanja Davidovca.

Na 4 minuta do kraja, domaći košarkaši su imali 74:67, Makabi je pokušao da još jednom neutrališe prednost domačih, ali u tome nije uspeo pa je Zvezda zasluženo slavila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, Volters je dodao 12, a Holins 11.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA - MAKABI 

IV Četvrtina

38. minut, 80:73 - Dobrić se prikrao i ukrao novu loptu. Napad koristi Kalinić i dolazi do 11. poena. Ipak, Naneli pogađa novu trojku i dolazi do 22. poena. Ovo je 3 uzastopna pogođena trojka Nanelija u ovoj četvrtini.

36. minut, 74:70 - Makabi se ne predaje i smanjuje prednost na samo 4 poena preko Nanelija.

35. minut, 72:64 - Vilbekin pogađa, Makabi pravi mini seriju od 4:0.

34. minut, 72:60 - Trojka Davidovca, Pionir je proključao!

 31. minut, 69:60- Lazarević pogađa, potom se Zvezda brani, a Davidovac promašuje šut za tri, a onda prikucava iz skoka!

KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

III Četvrtina

30. minut, 65:60 - Izraelci trojkom dolaze do prednosti, ali Dobrić uzvraća i vraća vođstvo. U poslednjem napadu, na 3 sekunde do kraja, Dobrić se "podiže" za novu trojku, ali ga Rejnolds faulira i šalje na liniju za bacanja.

27. minut, 57:54 - Vilbekin dobija tri slobodna bacanja, smajuje se prednost crveno-belih.

26. minut, 57:48 - Pogodak Kalinića, uz faul. Evans pravi četvrti faul.

24. minut, 55:44 - Furiozna igra Zvezde u obe faze igra na startu trće četvrtine. Kuzmić vezuje dva zakucavanja. Prednost crveno-belih je opet dvocifrena. Mala pauza, Holins se povredio, uhvatio za kolenu, a onda je ostao na terenu uz aplauze cele hale. Ipak, trener Radonjić ga izvodi iz igre.

22. minut, 51:42 - Derik Vilijams torjkom donosi izjednačenje Makabiju. Ipak, Volers vraća trojku, a onda i Kalinić pogađa za +6.  Trojka Vilijamsa kao da je dodatno podstakla domaće košarkaše, tako sa distance pogađa i Vajt. Zvezda vezuje tri trojke i pravi seriju 9:0.

KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

KK Crvena zvezda KK Makabi Foto: MN Press

II Četvrtina

20. minut, 42:39 - Ivanović pogađa drugu trojku na meču, ali  ponovo je Naneli precizan. U sledećem napadu, Ivanović neprecizan sa distance, potom pravi faul i šalje Nanelija na liniju za slobodna bacanja. Nova izgubljena lopta Zvezde, Vilijams pogađa novu trojku za Makabi. Izraelci su se sa -16 vratili na samo 3 poena zaostatka.

17. minut, 39:30 - Vilbekin iz solo akcije dolazi do 10. poena. Igra se koš za koš u ovom periodu. Tako Lazić iz ugla pogađa trojku, a Naneli uzvraća. Nešto slabija igra Zvezde.

 16. minut, 35:25 - Naneli seče kontru Zvezde i dodaje do Vilbekina koji ponovo smanjuje prednost. Makabi ne odustaje od zonske odbrane. Ponovo je smanjena prednost Zvezde.

15. minut, 33:19 - Vilbekin pogađa sa distance, ali odmah Volters uzvraća istom merom.

14. minut, 30:16 - Holins je pronašao svoj ritam, već he ubacio 11 poena. Novim polaganjem prekida seriju gostiju. Makabi nekoliko napada ne može do poena, a Dobrić iz ćoška postiže ovu trojku i vraća ubedljivo prednost svom timu.

11. minut, 24:15 - Nešto lošiji početak crveno-belih. Makabi kažnjava svako opuštanje domaćih, pravi seriju od 5:0 i trener Radonjić odmah traži tajm-aut.

 

I Četvrtina

10. minut, 24:10 - Novi poeni Mitrovića! Zvezda ima 14 poena prednosti.

8. minut, 20:8 - Holins! Zvezda nastavlja sa pokušajima za tri poena  i to donosi rezultat.

7. minut, 17:6 - Nekoliko ishitrenih šuteva Zvezde. Crveno-beli ne odustaju, posle nove dobre odbrane Ivanović prekida seriju promašaja trojkom za +11.

5. minut, 14:6- Kalinić vraća za Lazića koji pokušava za tri poena, potom, posle uhvaćene lopte i Ivanović promašuje. Usledila je nova ukradena lopta Lazića, ali i njegov ishitren šut za tri koji nije doneo rezultat.

4. minut, 14:6 - Zvezda igra baš kao i u prethodnim mečevima. Jaka odbrana donosi rezultat, pa posle velikog broja kontranapda i poena Vajta dolazi do +8 na startu. Trener Makabija traži tajm-aut. Tokom tajm auta publika je još jednom pozdravila najboljeg srpskog tenisera Novaka Žokovića i njegovu suprugu Jelenu.

1. minut, 10:4 - Odličan početak crveno-belih.

Na ovom meču je pored legende kluba Zufera Avdije i teniser Novak Đoković. koji sa suprugom Jelenom bodri Zvezdu protiv Makabija.

 

Ovaj meč mogao bi za crveno-bele da predstavlja novi veliki korak ka TOP 8, naročito jer je izraelski tim na 7. mestu sa 11 pobeda i 10 poraza, shodno novoj tabeli najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Posle suspenzije tri ruska tima, CSKA iz Moskve, Zenita i Uniksa iz takmičenja, crveno-beli su se potpuno vratili u igru za samu završnicu. Tri pobede u tri poslednja duela, protiv Fenerbahčea, Baskonije i Real Madrida daju dodatnu nadu navijačima za novi trijumf.

Trener Zvezde istakao je da je kadrovska sitaucija ista kao i pred meč sa Realom, Maik Cibres i Stefan Marković neće biti u timu, ali se nada da će njegov tim odigrati dobro.

- Nadam se da ćemo imati dovoljno energije da možemo da igramo i da budemo konkurentni. Nije je to samo utakmica od pre dva dana, pa pre toga... Nadam se da ćemo imati dovoljno energije da možemo da igramo i da budemo konkurentni ekipi Makabija. To je odlična ekipa, individualno veoma dobar tim, imaju igrača na svakoj poziciji koji mogu mnogo toga da pokažu. Moraćemo da budemo dobri. Moram da vidim koliko ćemo imati i energije, što će poizvesti i pitanje koncentracije tokom meča. Verujem da ćemo uz podšku naših navijača moći da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Radonjić novinarima.

Radonjić je istakao da ovaj duel ne treba porediti sa prethodnim susretom u Tel Avivu, kada su crveno-beli slavili.

- Odigrali smo jedan meč, ali nismo ga analizirali u odnosu na sutrašnju situaciju. Moramo da budemo veoma dobri, da nam odbrana bude dobra , njihovi napadači imaju mnogo poena u rukama. Videćemo kako ćemo mi da izgledamo. To je u ovom trenutku najveća enigma. Nadam se da ćemo biti dobro. Očekujem da će momci sutra biti malo bolje, koliko - videćemo. Da izvučemo sve iz nas u ovoj sitauciiji - poručio je Radonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BHM

    10. mart 2022 | 20:54

    Lepo ih je gledati,odlicna ekipa!

  • Rasomon

    10. mart 2022 | 20:52

    Bravo, nevjerovatne rezultate pravi Zvezda i to prakticno sa samo jednim centrom od samog pocetka takmicenja.

  • Dwka

    10. mart 2022 | 20:50

    7 na tabeli,,moze da ostane do kraja pa da kidamo Real idemooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA