≫ 

Žalgiris u velikom naletu, posle Reala pala i Barsa u Kaunasu, Lovernj pokazao moć

Veklika pobeda litvanskog tima, četvrta u poslednjih pet utakmica

  • 0
žofri lovernj Foto: MN Press

Da je Žalgiris od starta sezone igrao kao što igra pod palicom Jurea Zdovca u poslednje vreme sada bismo već o litvanskom timu govorili kao kandidatu za Top 8 Evrolige, ali stvarnost je takva da je ovaj tim - kasno upalio za takav cilj.

Žalgiris je u petak uveče ostavrio možda i najveću pobedu sezone, savladao je Barselonu 91:84, pre toga je "uzeo meru" i Realu na istom mestu, upisao je tako četvrti trijumf u poslednjih pet kola i znantno popravio utisak.

Ekipi iz Kaunasa je ovo bila sedma ovosezonska pobeda.

Od 72:72 do 81:72 - to je bio i ključni period meča za domaći sastav koji je na današnjem meču igrao u komplet žuto-plavoj opremi u ime podrške za ukrajinski narod. Danas su Litvanci slavili i 32 godine od sticanja nezavisnosti od SSSR, pa je trijumf nad velikim protivnikom samo upotpunio ovo svečarsko veče.

Litvanci su odradili defanzivno sjajan posao, uspeli su da amortizuju nalet Barse u samom početku meča i da nakon 3:12 u korist rivala, brzo uđu u egal borbu. Rekosmo, ključni momenat meča bila je serija 9:0 sredinom poslednje deonice kada su Ulanovas, Lekavičijus i Lovernj zadali Kataloncima udarac od kojeg se ovi nisu oporavili.

Bivši cenar Partizana odigrao je jednu od boljih partija ove sezone, ubacio je 18 poena i odlično se nosio sa Barsinim teškašima u reketu. Vrhusnku partiju odigrao je Lekavičijus koji je bio i najefikasniji sa 22 poena, dok je Ulanovas dodao 16.

Na drugoj strani, Nikola Mirotić je prednjačio sa 26 poena, a jedinu pravu podršku imao je u Laprovitoli (16) i Kjuriku (15).

Uprkos porazu, Katalonci ostaju lideri Evrolige sa skorom 18-5.

Evroliga, 29. kolo

Četvrtak

Fenerbahče - CSKA (otkazano)

Crvena zvezda - Makabi 84:77

Alba - Olimpijakos 90:75

Asvel - Baskonija 69:72

Real Madrid - Armani 92:88 (produžetak)

Petak

Zenit - Panatinaikos (otkazano)

Žalgiris - Barselona 91:84

Monako - Anadolu Efes 75:56 (u toku)

Bajern - Uniks (otkazano)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA