Skariolo nakon dolaska Heketa i Šengelije: "Partizan ima 15 igrača, mi smo imali samo 12"

Italijanski stručnjak smatra da je njegov klub napravio pravi potez dovođenjem bivših igrača CSKA

  • 7
SAD - ŠPANIJA košarka Foto: AP/Tanjug

Situaciju oko suspenzije ruskih klubova iz Evrolige najbolje je iskoristio Virtus iz Bolonje. Velikan italijanske košarke doveo je Danijela Heketa i Tornikea Šengeliju iz CSKA, i tako postao glavni favorit za osvajanje Evrokupa.

Dok je Heket potpisao dugoročan ugovor, do leta 2023. godine, gruzijski reprezentativac se ugovorom obavezao do kraja juna tekuće godine, nakon čega će verovatno preći u redove Barselone.

Slavni stručnjak Serđo Skariolo izjavio je da su mu bila potrebna pojačanja i uporedio svoj roster sa Partizanom, odnosno Valensijom, koji su imali više igrača na raspolaganju u odnosu na njegov tim.

- Valensija ima 16 igrača, Partizan 15, a govorim o profesionalcima visokog nivoa. Mi smo imali 12 igrača i i dalje smo imali slobodan prostor da dovodimo još. Hvala klubu što su uvažili moje stavove i dobro su uradili što smo doveli ove igrače visokog nivoa. Napravili smo prave poteze na tržištu, doveli smo iskusne igrače, bićemo čvrsti u odbrani i imaćemo balansiran sastav - rekao je Skariolo.

Virtus je nakon 14 odigranih mečeva u Evrokupu na skoru 8-6.

Video: Prodor Jokića i koš: Naš centar prošao kroz odbranu i poentirao u svom stilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    13. mart 2022 | 12:21

    15 igraca a 7-8 igraca koji nemaju nikakva iskustva mozda i nisu za Partizan a tek vrednost tih 7-8 igraca ko jedan ovaj sto je doso iz CSKA.

  • Dragan

    13. mart 2022 | 14:51

    A Zvezda ima 15 igrača sa Evroligaskim iskustvom a Partizan 7 igrača sa nekim iskustvom i ostale bez ikakvog iskustva igranja Evrope a on dovede sjajne Evroligaske igrače i uporedi se sa Partizanom... Smejurija imao 12 iskusnih igrača i poredi se sa decom

  • Mare

    13. mart 2022 | 12:45

    Nema svaku drzavu iza sebe da ima budzet od 20+ miliona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA