≫ 

Zvezda zamalo od gotovog napravila veresiju: Studenti zapretili u 4/4, ali nisu imali snage za preokret

Ozbiljna borba je viđena u ovom meču ABA lige, Zvezda je imala sve u svojim rukama, ali su zamalo poklekli u finišu

  • 15
KK Crvene zvezda - KK SC Derbi Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde su rutinski savladali ekipu SC Derbija sa 94:84 u meču 22. kola Aba lige. I pre samog početka je bilo jasno ko je favorit na meču, ali niko nije mislio da će četa Dejana Radonjića ovako lako slaviti protiv gostiju iz Podgorice.

SC Derbi je nekoliko puta ove sezone pokazao da može biti "tvrd orah" za protivnike, pa su mnogi pomislili da bi to mogao da bude i slučaj sa Zvezdom, međutim, crveno-beli su ih demantovali već u drugoj četvrtini, kada su se i rezultatski odlepili. Uspeli su Podgoričani da se "probude" u poslednjoj deonici, ali nisu imali snage za preokret.

Ovakvoj pobedi Crvene zvezde je kumovalo i sjajno šutersko veče, pošto su pogodili 12 od 30 šuteva za tri poena, a najbolji su bili Dobrić i Kalinić sa po četiri pogođena šuta iza linije 6.75. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nikola Kalinić sa 23 poena. Kod Derbija, najraspoloženiji za igru bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena.

Ovom pobedom, Zvezda je takođe praktično došla i na korak od sigurnog prvog mesta u ABA ligi, što će joj garantovati prvo mesto i domaći teren u Plej-ofu.

KK Crvene zvezda - KK SC Derbi Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Utakmica u Pioniru je bila zanimljiva samo u prvih 10-ak minuta, kada je Flečer Megi imao svoje šutersko veče i vezao je osam poena. Na drugoj strani je odgovorio Nikola Kalinić sa istim procentima šuta i istim brojen poena (2/2 za tri poena i pogođena dvojka).

Kod SC Derbija je priključak držao i Kenan Kamenjaš koji je bio neprikosnoven pod košem i uspevao je svaki put da nadmudri svoje rivale iz Crvene zvezde. Međutim, kada je Zvezda preuzela primat i vođstvo od sredine prve četvrtine, SC Derbi više nije mogao da ih sustigne, već je konstantno kaskao. Poseban udarac je zadao i Luka Mitrović, koji je postigao trojku u poslednjoj sekundi i to na neverovatan način, čime je Zvezdi doneo prednost od pet poena - 24:19.

Druga deonica je pokazala nadmoćnost Zvezde i Dejana Davidovca koji je vezao četiri poena. Na drugoj strani je Vladimir Baćović odgovorio istom merom, međutim, to je i bio poslednji trzaj Derbija u ovih 10 minuta. Usledila je neverovatna serija Crvene zvezde iz linije 6,75, a redom su pogađali Nikola Ivanović, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, pa i Marko Simonović i crveno-beli su se tu već odlepili na +15.

Nije se SC Derbi predao, Podgoričani su uspeli u finišu četvrtine preko Nikole Pavličevića i Kenana Kamenjaša da spuste razliku na manje od 10 poena i na poluvreme su otišli sa 52:43 i devet poena razlike.

KK Crvene zvezda - KK SC Derbi Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Posle odmora nije se ništa toliko promenilo, odnos snaga je ostao isti - Zvezda je dominirala i igrala tačno onoliko koliko treba.

Dobrić je treću četvrtinu otvorio trojkom, a potom je i dodao jedno slobodno bacanje. Na drugoj strani, Derbi je u životu održavao Slavković sa četiri vezana poena. Crvena zvezda nije dopuštala Derbiju da se približi pa su Dobrić i Kalinić poalganjima ponovo odveli crveno-bele na prednost od 13 poena (60:47), kada je Megi ponovo pogodio trojku kod SC Derbija.

Nije se dala Zvezda uzdrmati ovim poenima, što je pokazao i Dobrić novom trojkom. Uspela je Zvezda do kraja treće četvrtine i na 19 poena razlike, ali su Pavličević i Edvards trojkama vratili Derbi na "samo" 13.

Ipak, poslednja četvrtina je bila veoma zanimljiva, Derbi je u jednom trenutku uspeo da dođe i na minus četiri, ali to je bilo sve od njih na ovom meču, jer je Zvezda svaki nalet odbila veoma lako i već bi u narednom napadu uspeli da se vrate na staro vođstvo.

Video: Kalinić zagrlio Obradovića pred košarkaški Večiti derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    14. mart 2022 | 19:41

    Kakav naslov, pomislio sam da je Zvezda pobedila košem u poslednjoj sekundi.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. mart 2022 | 19:51

    И у фудбалу и у кошарци их гледамо са висине, како плачу, кукумавче, већ годинама...а тко је то?...

  • Petar

    14. mart 2022 | 19:40

    Sta se desava sa Vajtom.Katastrofa i sut i igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA