Meč sezone za Partizan: Evo zašto je crno-belima toliko bitan duel sa Metropolitanom

Domaći teren u što više mečeva eliminacione faze biće vrlo važan faktor za crno-bele, a dosta toga moglo bi da bude poznato nakon duela sa Francuzima

  • 0
KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana će u sredu od 20 časova i 30 minuta ugostiti francusku ekipu Metropolitan u okviru 15. kola Evrokupa, a meč će biti izuzetno bitan za obe ekipe.

Kao što je i kapiten ekipe Rade Zagorac najavio, pred njim i njegovim saigračima je najbitnija utakmica u dosadašnjem delu sezone, s obzirom da bi ona mogla mnogo toga da reši za konačnu poziciju crno-belih pred plej-of.

Partizan se u ovom trenutku nalazi na drugom mestu Grupe A sa učinkom 9-5, baš koliko ima večerašnji i rival ekipe Željka Obradovića.

Kao što je već poznato, plej-of Evrokupa počinje mečom osmine finala, a domaćin u svakom eliminacionom meču će biti ekipa koja je ostvarila bolju poziciju u grupnoj fazi, dok bi u slučaju meča ekipa koje su ostvarile istu poziciju u prvoj fazi takmičenja domaćin bila ekipa koja je ostvarila bolji skor.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, košarka, večiti derbi Foto: MN Press

Partizan bi pobedom protiv Metropolitana potvrdio trijumf iz Francuske (89:82) i tako bi se odvojio na jednu pobedu više od francuske ekipe, ali uz bolji međusobni skor, što bi značilo dve utakmice prednosti i tako bi gotovo sigurno ekipa Željka Obradovića završila kao druga u grupi.

U tom slučaju bi u osmini finala crno-beli sigurno bili domaćini, i to sedmoplasiranoj ekipi iz Grupe B. Ukoliko bi preskočili prvu prepreku, košarkaši Partizana ugostili bi rivala i u četvrtini finala, dok bi u nastavku takmičenja domaćinstvo zavisilo od krajnjeg ishoda mečeva Grupe B i rezultata u nokaut fazi takmičenja.

Ukoliko bi ipak crno-beli bili poraženi večeras, i dalje bi imali šanse za drugo mesto, ali tada ne bi sve zavisilo od njih. Ako bi došlo do poraza, za Partizan bi bilo mnogo važno da to ne bude ubedljivije od šest poena, kako bi zadržali bolji međusobni skor sa francuskom ekipom, i tako čekali "samo" jedan kiks pariskog tima.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, košarka, večiti derbi Foto: MN Press

Ipak, ukoliko bi na kraju završili kao treći, košarkaši Željka Obradovića imali bi siguran domaći teren u osmini finalu, dok bi već od četvrtfinala, ukoliko ne bi bilo iznenađenja, igrali utakmice kao gosti.

Zato je mnogo bitno za Partizan da pobede večeras i tako praktično osiguraju drugu poziciju na tabeli, jer je Partizan kao domaćin u tekućoj sezoni poražen samo od Mege i Cedevita Olimpije u okviru ABA lige.

Video: Koprivica samo što nije i Micova ubacio u koš: Zalepio ga je na poster monstruoznim zakucavanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA