≫ 

Zadar pred kolapsom: Amerikanac već započeo štrajk, igrači nisu primili nijednu platu u 2022. godini

Klub iz ABA lige mogao bi da uđe u nemirno proleće

  • 1
KK Zadar, KK Cibona Foto: aba-liga.com/ Zadar/Zvonko Kucelin

Problemi koji su stigli Zadar poslednjih nekoliko godina, izgleda da su se dovoljno nakupili da igrače dovedu do štrajka. Prema pisanju tamošnjih medija, iako se klub nalazi u povoljnoj situaciji da izbori opstanak u ABA ligi, finansije nisu baš "crno-bele".

Lokalni portal 057.hr kaže da bi skidanje tačke o kreditu moglo da ubrza proces "propadanja" unutar kluba, a američki košarkaš Džastin Karter već je započeo štrajk. Ne trenira i ne planira da igra u narednim utakmicama. Navodi se da je poslednju platu dobio u januaru, a ostali nisu dobili nijedno primanje u 2022. godini.

Sav novac dobijen iz budžeta potrošen je na obaveze koje su dospele od prošle godine. Navijači su se zbog toga oglasili i putem društvenih mreža pozivaju na protest pred meč sa Cedevita Olimpijom u subotu.

- Tražili smo od igrača još malo strpljenja do 6. aprila, dok se Nadzorni odbor ne kompletira i pokrene proces revizije. Naravno, ako krenu u štrajk teško je reći kako će se stvar razvijati. Ja i dalje verujem da klub ima budućnost, ali isključivo na zdravim osnovama, a to znači da prihodi prate rashode koje ima - rekao je predsednik Nadzornog odbora, Ante Rubeša.

Video: Dobrić nosio Zvezdu protiv Zadra: Crveno-beli sjajno šuterski raspoloženi u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA