≫ 

Budućnost zaboravila poraz od Partizana, poletela u Evropi za osminu finala Evrokupa!

Džikićev tim odigrao odličan meč

  • 0
vili rid Foto: MN Press

Posle tri vezana poraza, košarkaši Budućnosti su dočekali i pobedu, i te kako važnu, gotovo vrednu plasmana u osminu finala Evrokupa. Ekipa trenera Džikića savladala je grčki Promiteas 90:77.

Budućnost je od FIBA prozora bila u rezultatskom posrnuću, pa je ova pobeda bila i u tom smislu od velikog značaja, osim što donosi i verovatni prolaz dalje sa jednog od prva četiri mesta u grupi B.

Igra je, međutim, još daleko od onoga što očekuju i srpski stručnjak i navijači, a problem je bio i što se skromnijem rivalu dozvolilo da se praktično ni iz čega vrati u meč u 3. četvrtini i izjednači na 50:50.

Džikić je tada pozvao tajm-aut, a njegov tim ubrzo vratio do tada rekordnih plus 12 (67:55), na kojima se nekoliko puta zaustavljao.

Džastin Kobs, Aleksandar Džikić, KK Budućnost Foto: KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Budućnost je ue nekoliko navrata, sa nekoliko serija, odlazila na dvocifrenu prednost: serijom 11:0 su poveli 24:14, na startu druge deonice dva puta je bilo plus 11 (30:19 i 32:21), a nakon serije Džastina Kobsa i 12 razlike (46:34).

Ipak, gosti su imali odgovor za igru Budućnosti, no konačno je otpor grčkog tima skršen sredinom treće četvrtine, kada je Vili Rid, nakon što je u istom napadu dobio dve rampe, iz očaja uz zvuk sirene pogodio trojku za 59:53.

Bio mu je to tek 12. šut u profesionalnoj karijeri za tri poena i treći pogodak.

Budućnost je brzo vratila dvocifrenu prednost, da bi u poslednjem kvartalu pobegla i na plus 19 (85:66).

Petar Popović je bio najefikasniji sa 15 poena, a dvocifren učinak su imali Vladimir Micov (12), Rid, Denis Džerom Sili (po 11), Kobs i Zoran Nikolić (po 10).

Ovacije je izazvao koš Danila Nikolića u poslednjem minutu, prvi od povratka na teren nakon drame koju je preživio u septembru.

Evrokup, grupa B

Budućnost - Promiteas 90:77

Valensija - Venecija (u toku)

Virtus - Cedevita Olimpija (u toku)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA