≫ 

Zvezdinoj pobedničkoj seriji je kraj: Barselona na pogon Mirotića srušila crveno-bele

Barselona je prelomila meč serijom od 20:2 u prvom poluvremenu

  • 76
KK Crvena zvezda, KK Barselona, Evroliga Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone 82:70 u meču 30. kola Evrolige.

Posle četiri vezane pobede, protiv Fenerbahčea, Baskonije, Real Madrida i Makabija, tim Dejana Radonjića nije uspeo da izbori novi trijumf protiv favorizovanog rivala. Neizvesnost je trajala samo tokom prve četvrtine, da bi se Mirotić i Brandon Dejvis razigrali i doneli svom timu ubedljivu prednost koju gosti iz Beograda nisu uspeli da stignu do kraja meča, i pored odlične igre u drugom poluvremenu.

Zvezda je i ovog puta odlično ušla u meč. Barselona je igrala svoju, ali su gosti iz Beograda imali odgovor u vidu svoje prepoznatljive odbrane. Tako su se oba tima smenjivala u vođstvu tokom prve deonice. Mirotić je imao svojih momenata i poenima držao Barselonu u meču, dok je Zvezda igrala timski i tražila najbolja rešenja u napadu kako bi došla do poena.

Ipak, na samom kraju deonice, ponovo se Mirotić, koji je u ovom periodu šutirao bez promašaja, razigrao i ubacio svoj 13 poen. Potom, pogađa i Kalates za 22:15.

U nastavku, usledilo je nekoliko minuta "praznog" hoda Zvezde koje je Barselona iskoristila više nego uspešno i, serijom 20:2 došla do dvocifrenog vođsta, 31:17. Trener crveno-belih Dejan Radonjić pokušao je tajm-autima da zaustavi nalet rivala.Ipak, Mirotiću se priključio i Brendon Dejvis koji novim zakucavanjima donosi +16. Posle poena Jakubaitisa i nove trojke, prednost domaćih raste na +21.

Do poluvremena, crveno-beli su uspeli tek toliko da spuste prednost rivala na 47:32.

Žestoko su domaći košarkaši počeli i u nastavku. Tako je Šmic pogodio uz faul, a potom pogodio trojku, pa je prednost brzo vraćena na više od 20 poena. U igri Zvezde nije bilo prepoznatljive energije, posebno u odbrani.

Sa druge strane, sredinom treće deonice, potpuno je stao šut Barselone sa distance, što crveno-beli koriste za mini seriju 4:0 i 59:44. Barselona je igrala onoliko-koliko je bilo potrebno da održi prednost, a i Dejan Radonjić je odlučio da odmori svoje glavne igrače, pa su tako Dobrić i Kalinić bili na klupi.

Do kraja, viđen je nešto neizvesniji meč. Barselonna se poprilično opustila posle ubedljivog vođstva, a crveno-beli to koriste, prave seriju od 8:2 i približavaju se na svega -6. U poslednjoj četvrtini se razigrao i Nikola Ivanović koji je svih 13 poena postigao u ovom periodu.

Ipak, Dante Eksam se budi i polaganjem na 1 i po do kraja donosi +10 svom timu, a ova prednost bila je nedostižna za crveno-bele.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 19 poena, a pratili su ga Dante Eksum sa 13 i Brendon Dejvis sa 12 poena.

U timu Zvezde najefikasniji je bio Dobrić sa 17 i Ivanović sa 13 poena.

TOK MEČA: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA

IV Četvrtina

37. minut, 78:70  - Eksam prolazi i polaže loptu. Sa druge strane Ivanović je precizan i ponovo unosi neizvesnost u meč.

36. minut, 75:66 - Nikola Ivanović pogađa trojku, ali Mirotić postiže svoj 19 poen.

 34. minut, 71:63 - Zvezda prilazi na svega -8. jasikivičijus je pobesneo na klupi Barselone i tražio tajm aut.

31. minut, 67:55 - Stefan Lazarević upisuje i drugo zakucavanje na meču.

III Četvrtina

30. minut, 65:41 - Vajt sa bacanja smanjuje dodatno prednost domaćih, onda i Marković postiže svoj sedmi poen na meču i u ovoj četvrtini. Ipak, Abrines pogađa trojku

28. minut, 61:47 - Ponovo je Stefan Marković dobar u odbrani, i posle ukradene lopte, postiže nove poene.

26. minut, 59:44 - Zvezda pravi novu mini-seriju od 4:0, Jasikivičijus traži tajm-aut.

25. minut, 59:40 - Stefan Marković pogađa trojku iz ćoška. U igri Zvezde nama prepoznatljive energije, posebno u odbrani.

23. minut, 55:34 - Rolands Šmic pogađanovu trojku, Barselona ponovo ima ubedljivu prednost.

21. minut, 50:32 - Zvezda brani prvi napad u nastavku, ali Davidovac ne pogađa šut za tri. Nova odbrana crveno-belih i novi izgbljen napad. Šmic ispod koša poentira uz faul.

 

II Četvrtina

20. minut, 47:32 - Posle nešto bolje igre Zvezde, trener Barselone Jasikivičijus ponovo traži tajm-aut. Srpski tim je uspeo koliko-toliko da smanji prednost. 

19. minut, 45:27 - Jakubaitis postiže novu trojku, a posle izgubljene loptu, Nađi je faulirao Dobrića. Utisak je da crveno-beli igraju nešto bolje u odbrani.

17. minut, 42:24 - Kuzmić zakucava, a trener Jasikevičijus ne dozvoljava svom timu da se opusti i odmah reaguje tajm-autom.

16. minut, 42:21 - Konačno, Dobrić na kratko prekida seriju Barselone. Ali, Jokubaitis odgovara trojkom.

14. minut, 35:17 - Zvezda vezuje nekoliko grešaka u napadu. Barselona je pronašla ritam i rešeta koš Zvezde. Trener Dejan Radonjić traži tajm-aut.

12. minut, 26:17 - Par minuta "praznog" hoda Zvezde je Barselona iskoristila više nego uspešno i došla do dvocifrenog vođsta. Marković dodaje do Vajta koji prekida seriju domaćih.

I Četvrtina

10. minut, 22:15 - Ponovo je Mirotić taj koji postiže poene, do sada je ubacio 13 poena, bez promašaja. Na kraju, poene postiže i Kalates.

8. minut, 18:15 - Marković je oduzeo loptu, ali je u napadu proklizao. Laprovitola postiže torjku.

6. minut, 13:13 - Mirotić vezuje 5 poena, prvo trojku, a onda i lagano zakucavanje. Sa druge strane, Mitrović je odličan u skoku i postiže poene ispod koša.

5. minut, 8:11 - Dobrić sa bacanja donosi crveno-belima +3.

4. minut 8:9 - Posle poena Kalatesa, nova dobra odbrana Zvezde, Dobrić pogađa. Stegla je odbranu Zvezda. Strpljivom igrom gosti iz Beograda dolaze do vođstva.

3. minut, 6:5 - Igra se poen za poen. Mitrović polaže. Potom i odlična odbana crveno-belih. Kalinić seče napad domaćih i šalje loptu u aut. Usledila je kontra, ali je Volters požurio i promašio.

2. minut, 2:3 - Davidovac promašuje prvi šut na meču. Sa druge strane, Eksum pogađa. U narednom napadu, Zvezda otvara meč trojkom Dobrića.

 

Crveno-beli ovaj meč dočekuju u odličnoj formi pošto su slavili u poslednja četiri evroligaška duela i sada su ponovo na poziciji koja vodi u plej-of. Takođe, srpski tim je izborio dve, od poslednje četiri, pobede protiv španskih timova Baskonije i Real Madrida, pa se i večeras očekuje kvalitetan meč.

Sa druge strane, Barselona je posle serije pobeda poražena u prošlom kolu od Žalgirisa, pa je meč sa Zvezdom za njih prilika da se vrate na pobednički kolosek.

Pred ovaj meč trener Dejan Radonjić je istakao da će duel sa Barselonom biti veoma zahtevan.

- Posle napornog ciklusa imali smo priliku da se donekle regenerišemo i uradimo stvari koje su nam bile potrebne. Nastavljamo sa utakmicama u Evroligi, igramo protiv Barselone. To je lider na tabeli i po svemu što je Barselona pokazala do sada u sezoni, najozbiljniji je kandidat za prvaka Evrope - rekao je Radonjić novinarima pred polazak na gostovanje.

Crveno-beli su u seriji od četiri pobede u takmičenju, trenutno imaju skor 13-15, dok su Katalonci vodeći sa učinkom od 21 pobede i šest poraza.

- Znamo da nas čeka zahtevan meč i da moramo biti i odbrambeno i napadački spremni da odgovorimo, da budemo koncentrisani. To je atletski izuzetna ekipa, sa mnogo mogućnosti u oba pravca. Težak meč za nas, ali trudićemo se odigramo najbolje moguće u ovom trenutku. Idemo na put bez Ostina Holinsa, a svi koji su tu, daće sve do sebe da budemo konkurentni Barseloni - poručio je Radonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lesor posterizovao Kalinića: Brutalno zakucavanje košarkaša Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    18. mart 2022 | 21:29

    Od kad sportklub prenosi filmove za odrasle i to u ovo doba kada i mladja populacija koristi televiziju

  • Igor marakana

    18. mart 2022 | 22:24

    Pa dobro se drzimo protiv nba kluba...eh da su nam bili oni silni milioni koji su dati partizanu kakav bi klub tek bili

  • 🌴

    18. mart 2022 | 22:27

    Opet se glodari izvukli iz rupa ko smrdibube.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA