≫ 

Srpska NBA noć: Bogdan do rekorda sezone, dao najviše poena i trojki na meču, Jokić još bolji!

Sjajno veče naših igrača u najačoj ligi upotpunio Aleksej Pokuševski sa 10 poena, 15 skokova i 5 asistencija

  • 2
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Srppski košarkaši zablistali su protekle noći na terenima najjače lige na svetu, Bogdan Bogdanović u Džordžiji protiv Memfisa sa 30 poena, Nikola Jokić u Klivlendu sa 32 i Aleksej Pokuševski sa 10 poena, 15 skokova i 5 asistencija protiv lidera Istoka Majamija.

Na kraju, radovao se samo Bogdanović, i to ubedljivoj pobedi, dok su preostala dvojica pomenutih pretrpela poraze.

Atlanta je na svom terenu, čak i iznenađujuće, savladala favorizovani Memfis rezultatom 120:105 uz 30 poena Bogdana Bogdanovića!

Srpski bek je "sa klupe" ušao u ritam i nije se zaustavljao, za tri je šutirao 5/6, dao je najviše trojki na utakmici, za jedan 7/8, a za dva poena 4/9. U statističke kolone dodao je i tri asistencije i tri ukradene lopte.

Hoksi su bili izvanredni iako bez dvojice udarnih startera Treja Janga i Džona Kolinsa, došli do vrlo bitne pobede u borbi za plej-of i pokazali kakvim napadačkim arsenalom raspolažu.

Kod gostiju daleko najbolju partiju pružio je lider ekipe Dža Morent, došao je do 29 poena i praktično je sve vreme vodio šuterski obračun sa Bogdanovićem koji je, na kraju, i poenterski uspeo da nadmaši jednog od najspektakularnijih igrača lige.

Sjajna košarka viđena je u Klivlendu između dva vrlo ozbiljna plej-of tima, i pobeda Kavsa 119:116 u produžetku nad Denverom koji je tako prekinuo seriju uspeha u gostima - stavio tačku na sedam vezanih pobeda.

Osim Nikole Jokića koji je opet bio u MVP "modu" sa 32 poena, 10 skokova i 8 asistencija, istakao se još jedan Evropljanin, ali na drugoj strani - i to sa rekordnom karijere. Sve bolji Finac Lauri Markanen bio je kontrateža Somborcu, doprineo trijumfu sastava iz Ohaja sa 31 poenom i potvrdio ogroman potencijal.

Nagetsi su imali težak posao u Klivlendu, jer Kavsi ove sezone igraju sjajnu košarku, a pokazali su to  noćas, pošto su uspeli da nadoknade 14 poena razlike, i onda, u neizvesnoj završnici i produžetku, zadaju konačan udarac sastavu iz Kolorada.

Klivlend je mic po mic topio razliku, imao i prednost u poslednjem minutu, ali je Jokić poenima na 43 sekunde pre kraja doneo spas i produžetak - 107:107. U preostalom vremenu nije bilo poena, a srpski as je i u dodatnom vremenu nastavio da briljira.

Video: Bogdanović se pozdravio sa najboljim strelcem u istoriji košarke: Rukovanje sa ikonom košarke

Upisao je ukupno 8 poena do kraja računajući koš za produžetak, pa ipak ni to ovog puta nije bilo dovoljno za trijumf, jer je na drugoj strani blistala trojka Markanen (31), Mobli (27), Garland (25). Poslednji minut i po o meča doneli su fantastičan obračun i vrhunski ugođaj za navijače: najpre je Mobli pogodio za egal, u naredne dve akcije Denvera Jokić je promašio i izgubio loptu, Markanen na 28 sekundi pre kraja pogodio, ispostaviće se, ključnu trojku, za vođstvo 117:114. Uzvratio je Jokić i ublažio prednost, a Mobli postavio konačan rezultat.

Nagetsi su imali poslednji šut, trojku, Hajlend je izbacio loptu, međutim nije bio precizan...

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Konačno, važnu rolu u partiji Tandera imao je i treći Srbin koji je nićas izčazio na parket - aleksej Pokuševski.

Oklahoma je odavno ispala iz igre za plej-of, ali srpski košarkaš iz meča u meč koristi dragicene minute koje dobija od trenera. Ovog puta izazov je bio baš veliki, tvrdi Majami, koji je rutinski rešio ovaj meč - 120:108.

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

Rezultati

Filadelfija - Dalas 111:101

Atlanta - Memfis 120:105

Bruklin - Portland 128:123

Klivlend - Denver 119:116 (posle produžetka)

Njujork - Vašington 100:97

Toronto - Los anđeles Lejkers 123:128 (posle produžetka)

Hjuston - Indijana 118:121

Majami - Oklahoma 120:108

San Antonio - Nju Prleans 91:124

Juta - Los Anđeles Klipers 121:91

Finiks - Čikago 129:102

Sakramento - Boston 97:126

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA