≫ 

Željko Obradović fokusiran na svoju ekipu: "Ne gledam drugu grupu"

Balša Koprivica i Jam Madar spremni za meč u Poljskoj

  • 0
KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

Pred košarkašima Partizana ostale su dve utakmice do kraja regularnog dela sezone u Evrokupu, a prvu narednu crno-beli će igrati u poljskom gradu Vroclavu gde će gostovati ekipi Šljonska (utorak, 18.45h). U ovom trenutku ekipa Željka Obradovića nalazi se na drugoj poziciji Grupe A sa šansama za prvu poziciju.

Željko Obradović je u izjavi za klupsku televiziju istakao da njegovi momci moraju veoma ozbiljno da pristupe utakmici. Šljonsk je u Beogradu, za mnoge neočekivano, namučio Partizan, pa su crno-beli na kraju nakon neizvesne završnice slavili sa 75:73.

- Upravo činjenica da su nas namučili u prvoj utakmici iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici, da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli. Treba da igramo ozbiljno. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kod pripreme ove utakmice. Sve ostalo manje-više znamo. Trebalo bi da igramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo tu utakmicu.

Partizan je u seriji od tri pobede, i to protiv tri jako dobra rivala. Padali su Budućnost, Levaloa i Igokea, a najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak se nada da će njegova ekipa zadržati nivo igre iz tih mečeva.

- Nadam se da ćemo na taj način igrati, odnosno da ćemo biti na nivou igara iz poslednje tri utakmice. Ako bude tako, onda ćemo sigurno igrati dobru utakmicu.

KK Partizan Foto: MN Press

Regularni deo sezone u Evrokupu se bliži kraju, Partizanu su ostale još dve utakmice s obzirom na suspenziju Lokomotive, dok su ekipama u Grupi B preostale još po tri utakmice. Nakon toga, crno-beli će se ukrstiti sa jednom od ekipa iz te grupe, ali kako kaže Obradović, njega to u ovom trenutku ne zanima, već je samo skoncentrisan na svoje igrače.

- Gledamo samo naše utakmice. Idemo iz utakmice u utakmicu. Kad se sve bude završilo, videćemo ko je protivnik i onda ćemo početi da se pripremamo.

Alen Smailagić je takođe podvukao tri dobre utakmice koje su saigrači i on odigrali, a uz to je istakao i da su u ovom trenutku bolja ekipa u odnosu na prvi meč protiv Šljonska. Ipak, mladi krilni centar ističe da nikako ne bi smelo da dođe do opuštanja.

- Imali smo par vezanih utakmica gde smo dobro odigrali, ali mi smo mlada ekipa i nadam se da se nećemo opustiti. Nadam se da će iskustvo našeg trenera vratiti na mesto ako dozvolimo da se opustimo. Mislim da smo bolja ekipa nego što smo bili na prvom meču protiv Šljonska. Imamo još šest utakmica u ABA ligi i Evrokoupu da popravimo formu dodatno, nadam se da ćemo to raditi pobedama, a ne porazima. U svlačionici za sada ne pričamo o drugim timovima i eventualnim protivnicima. Koncentrisani smo na sebe jer imamo još dosta toga da naučimo.

Video: Pucali su obruči u hali: Žilava Igokea preznojavala Partizan, ali crno-beli su je slomili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA