≫ 

Zvezda jedva preživela Cibonu u Zagrebu! Crveno-beli kroz dramu došli na korak od 1. mesta u ABA

Bila je ovo prava poslastica za sve košarkaške sladokusce! Zanimljiva, napeta i veoma tesna utakmica tokom svih svojih 40 minuta

  • 40
KK Cibona - KK Zvezda Foto: Cibona/Mihal Jacic

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da slave na veoma teškom gostovanju protiv Cibone u Zagrbeu sa 78:74, čime su došli na korak od osvajanja prvog mesta na kraju regularnog dela ABA lige.

Crveno-beli su se mučili tokom većeg dela meča, bili su i pred porazom u nekoliko navrata, ali uspeli su da izađu iz ove situacije kao pobednici. Veoma teška pobeda, koja će po svemu sudeći biti "zlata vredna" pred Plej-of, pošto će Crvena zvezda dočekati svoje rivale s prvog mesta, čime će imati i prednost domaćeg terena, ukoliko nešto ne krene po zlu u mečevima sa Krkom, Borcem, FMP-om i Budućnošću.

Cibona je bila ravnopravni rival tokom skoro 38 minuta meča, malo je falilo i da dođu do pobede, ali... Iskustvo je bilo na strani crveno-belih, što su i pretočili u ovu bitnu pobedu.

Ekipa iz Zagreba će imati i za čim da žali u ovom meču, jer su pri samom kraju imali nekoliko prilika da se odlepe, ali i sačuvaju stečenu prednoset, međutim, kaoš to smo gorenaveli, iskustvo je preovladalo i Crvena zvezda je uspela da završnicu privede u svoju korist.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Kalinić sa 14 poena uz očajan procenat šuta za tri poena (2-13), dok je kod Cibone raspoložen bio Gegić sa 16 poena, odnosno Branković sa 16.

Utakmica je od uvodnih minuta opravdala svoja očekivanja što se tiče neizvesnosti. Prvi minuti nisu obećavali mnogo, previše propuštenih napada sa obe strane, o čemu govori i činjenica da je posle tri minuta igre bilo tek 2:2. Odjednom, obe ekipe su počele da pogađaju i meč je otišao u neki skroz drugačiji tok.

Danko Branković i Amar Gegić su bili sjajni u dresu Cibone, ovaj dvojac je čak u tri vezana napada "prodao" istu foru košarkašima Zvezde, pa je centar iz Zagreba postigao prvih osam poena svoje ekipe.

Na drugoj strani su se menjali strelci, sve dok Zvezda nije malo podigla nivo igre i serijom od 8:0 uspela da se odlepi. Na kraju prve četvrtine, Dobrić je poentirao posle ulaza i doneo je Zvezdi maksimalnih +11, ali je na drugoj strani Mario Nakić trojkom u poslednjoj sekundi uspeo da smanji na jednocifrenu razliku.

KK Cibona - KK Zvezda Foto: Cibona/Mihal Jacic

Drugi deo igre je već bio skroz drugačiji. Zvezda je preko Luke Mitrovića stigla do poena, da bi ušli u još jedan melanholični period bez koša. Konačno, kada su koševi stigli, svi su išli na stranu Cibone.

Ekipa iz Zagreba je u jednom trenutku uspela da napravi i seriju od 14:0, te su uspeli i da povedu protiv Zvezde sa 26:22. Radonjić je reagovao tajm-autom i uspeo je da razbije nalet Cibone. Ognjen Dobrić je potom vezao četiri poena i vratio je svoju ekipu na nerešen rezultat, a do kraja četvrtine je viđena još jedna velika serija.

Zvezda je uspela da napravi seriju 10:0, čime su na 15-minutni odmor otišli sa prednošću od šest poena - 38:32.

KK Cibona - KK Zvezda Foto: Cibona/Mihal Jacic

Drugo poluvreme je donelo mnogo bolju Cibonu, ali i mnogo lošiju Zvezdu, koja je u nekoliko navrata uopšte nije ličila na tim koji je na korak od TOP 8 u Evroligi. Ređali su se poeni Gegića, Brankovića, pa i Drežnjaka, dok je Zvezda sve slabije odgovarala.

Cibona je uspela da dođe i do prednosti od 45:42 posle trojke Vildoze, kada je Radonjić morao sve da "seče" sa novim tajm-autom, posle kog je Zvezda opet zaigrala malo bolje.

Eron Vajt je bio takođe važan šraf u ovoj trećoj deonici, pošto je postigao trojku kojom je njegov tim otišao na 51:49, ali n ita prednost nije bila dugog veka, pošto je Cibona već u narednom napadu odgovorila preko Gegića. Kalinić je potom postigao trojku, a Gegić je u finišu polaganjem odveo svoju Cibonu na 56:54.

Poslednja deonica je bila prepuna rezultatskih klackalica, Zvezda je na pet minuta do kraja imala prednost od čak šest poena. Bilo je 67:61, ali je usledila serija Cibone od sedam poena i "Vukovi" su imali prednost.

Tada je na scenu stupio Nikola Ivanović, koji je vezao četiri poena i to sve sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani je Branković promašio jedno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno crvneo-belima da se opet odlepe i odu na 75:69 preko Dobrića.

Neizvesnost je vratio Mario Nakić trojkom na 38 sekundi do kraja, kada je bilo 75:72, ali je već u narednom napadu siguran bio Ognjen Dobrić i vratio je Zvezdi prednost od šest poena. Konačno, na samom kraju je Amar Gegić uspeo da poentira za finalnih 78:74.

Video: Trener Cibone besneo na igrače zbog partije protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El pistolero

    21. mart 2022 | 21:06

    Kalinic je 2/13 za 3 poena. Daj druze spusti se malo na zemlju, kao da je duh Stefa Karija usao u njega😂 A Radonjic ne pomislja da ga izvede iz igre. Svi kritikuju Ivanovica, a decko igra maestralno ove zavrsnice kad mu se da vise slobode u igre. Protiv barse 13 poena u 4/4, vraca nas u zivot,veceras 12 poena u 4/4 kad niko nije mogao nista pogoditi. Uvek je bio clutch igrac sto i dokazuje. Da se u onim silnim porazima u zavrsnicima evroligaskih meceva ovom decku dala sansa, a ne Woltersu i Kalinicu da odlucuju imali bi koju pobedu vise sigurno.

  • ZvezdaSampion

    21. mart 2022 | 21:02

    Bravo Dzoni, Holinse vrati se sto pre.

  • hmm

    21. mart 2022 | 21:33

    Jel platio veliki mag Zelimir opet sudije da pokradu uvek neugodni Sljonsk? Setimo se sta je bilo proslog puta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA