≫ 

Rekord sezone za Pokuševskog, Srbin igra "kao mator", a najmlađi je u ligi!

Boston je bio prejak za mladi tim Tandera

  • 2
aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Oklahome pretrpeli su novi poraz, prethodne noći i od Bostona 132:123, očekivano, s obzirom na razliku u iskustvu, kvalitetu, i svemu ostalom što je upadljivo na strani Seltiksa.

Džejson Tejtum je odigrao još jednu MVP partiju, sa 36 poena bio je daleko najbolji i najefikasniji u redovima pobedničkog tima, upisao i 7 skokova i 6 asistencija, potvrdio klasu i udario pečat na četvrti vezani trijumf ekipe iz Masačusetsa, četvrti u gostima.

Na drugoj strani, među najboljima je bio srpski internacionalac i najmlađi igrač lige Aleksej Pokuševski - sa ličnim rekordom sezone!

"Poku" je za 28 minuta postigao 19 poena, pogodio je tri trojke iz osam pokušaja, u statističke kolone uneo i šest skokova, tri asistencije i potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme.

aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Šteta, Oklahoma je daleko od bilo kakve priče da se umeša u borbu za doigravanje, svi vozovi za plej-of su odavno otišli sa tog perona, ali Pokuševski ne mari, igra svoju igru i jasno je da vreme radi za njega. Tu je šut, tu je talenat, od Srbina tek možemo očekivati ono najbolje u sezonama koje dolaze za trenutno najmlađeg igrača u ligi.

Osim Pokuševskog, kod Oklahome je glavnu reč vodio, očekivano, Šaj Glidžus-Aleksander sa 31 poenom i poptuno neočekivano "ruki" Tre Man (21) sa rekordnom karijere i rekordom framšize kada je reč o novajlijama.

Bila je ovo njegova utakmica, čak sedam trojki ubacio je u prvom poluvremenu i time sebe upisao u istorijske almanahe Tandera, da bi meč na kraju završio sa sjajnih 36 poena.

Sve to, ipak, nije bilo dovoljno ni da se priđe blizu bostonu ,da se utakmica makar malo učini rezultatski izbalansiranom. Seltiksi su početnom serijom 13:0 stavili do znanja domaćinu da će u nastavku ovaj duel biti "jednosmerna ulica".

Rezultati

Šarlot - Nju orleans 106:103

Klivlend - Los Anđeles Lejkers 120:131

Detorit - Portland 115:119

Bruklin - Juta 114:106

Filadelfija - Majami 113:106

Čikago - Toronto 113:99

Hjuston - Vašington 115:97

Oklahoma - Boston 123:132

Dalas - Minesota 110:108

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. mart 2022 | 08:18

    Mogo bi da sredi te sumarke ispod ruku. Zato i daje toliko koseva jer mu niko ne sme prici.

  • Miloš

    22. mart 2022 | 09:45

    Jel realno da ima brkove ispod miške🙉🙉🙉🙉🙉🙉aaaaaaaaaaj.... Brate mili em ružan za medalju em

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA