Zvanično: Evroliga bez milosti, ruski klubovi izbačeni iz takmičenja, poništeni im svi rezultati!

Pošto se situacija na granici sa Ukrajinom nije promenila, Izvršni odbor takmičenja doneo je nepopularnu odluku

  • 18
KK Crvena zvezda, KK Zenit Foto: MN Press

Evropska košarka doživela je novi veliki potres. Ruski klubovi zvanično su izbačeni iz Evrolige i Evrokupa za tekuću sezonu, a svi njihovi rezultati su poništeni i neće se računati u kalkulacijama za tabele za ova dva takmičenja. Takva odluka doneta je posle zasedanja Izvršnog odbora na kojem je glasalo ukupno 13 klubova.

Ovu odluku potvrdio je i ruski CSKA na svom zvaničnom Tviter profilu, naglasivši da je potvrđeno da CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva Kuban više neće igrati u ovim nadmetanjima do kraja sezone, jer se situacija u Ukrajini nije pomerila sa mrtve tačke.

Takođe, sva četiri kluba se brišu sa tabela i njihovi prethodni rezultati se više zvanično neće računati, što će doneti dodatne pomake Crvenoj zvezdi i Partizanu na tabeli Evrolige i Evrokupa.

Ruski tim naglasio je da će navijačima biti nadoknađena šteta u vidu neiskorišćenih karata za preostale mečeve Evrolige, bilo kroz novac za gledanje susreta VTB lige u plej-ofu za ovu ili za narednu sezonu. Nije poznato da li će ova odluka uticati na učešće ekipa iz ove zemlje za narednu takmičarsku godinu.

Video: Pucali su obruči u hali: Žilava Igokea preznojavala Partizan, ali crno-beli su je slomili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    22. mart 2022 | 17:01

    Ako putin aktivira nuklearku eto odlične prilike za fmp radnički basket, koledz basket, fmp 2, da zaigra TOP8 🤣🤣, ljudi ganjaju taj top8 vec 10 godina dok je institucija Partizan svojevremeno svaku sezonu koja nije F4 bacala u vodu i trudila se da što pre zaboravi.A ovi panteri govore mi smo pobedili ovog pobedili onog a uvek dno tabele ljube🤣🤣

  • nibrS

    22. mart 2022 | 17:17

    Zapadna demonkratija...

  • Map

    22. mart 2022 | 17:53

    Kakove veze ima sport i rat, to ni hitler nije radio kad su bile olimpijske igre u Nemackoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA