≫ 

Ekskluzivna priča NBA lige sa Jokićem: Kako je Srbin od nezdrave hrane i autsajdera postao MVP zver

Amerikanci su sa mnogo poštovanja prikazali aktuelnog MVP- a

  • 1
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Srpski košarkaš Nikola Jokić i ove sezone je kandidat za najboljeg košarkaša NBA lige, a upravo je to i bio povod zvaničnog sajta lige za intervju sa njim.

U priči koju je objavio NBA je Nikola u prvom planu, kao i njegov put od Srbije do Sjedinjenih Američkih Država gde je postao MVP. 

- Igram ovako od kada igram košarku. Kada sam bio mali jednom mesečno sam možda uspevao da pogledam neki NBA meč, jer se igralo kasno oko 1, 2 ujutru. Dok sam igrao kući, u Srbiji, u Beogradu, jedva da sam uspevao da uradim zgib. Igrao sam igrice i pio Koka Kolu, to je bio moj život. Nisu znali šta da rade sa mnom, a onda sam počeo da radim na sebi, došao sam u Ameriku. Ta snaga i promena kondicije se vidi na terenu, ne umaram se toliko, jači sam - rekao je Jokić.

U priči o Jokiću smenjivali su se kadrovi iz detinjstva, kada je bio simpatični bucko koji se nezdravo hrani i igra košarku, sa kadrovima iz Denvera gde trenira i pomera granice u NBA ligi. Ipak, srpski košarkaš je još jednom pokazao koliko je skroman.

- Nikada ne razmišljam o MVP tituli, nisam došao ovde zato što želim da budem MVP. Mislim da ovde ima igrača koji igraju na visokom nivou. Mislim da ima onih koji su bolji od mene i želim da ih pobedim. Uvek ću biti potcenjen na mojoj poziciji, a to čini da igram jače.

Tokom priče sa Jokićem, sagovornici su bili njegov trener Majk Meloun koji je izneo niz razloga zbog kojih Nikola zaslužuje da novu MVP titulu, ali i članstvo u Kući slavnih. Takođe, igre Jokića komentarisali su i njegov glavni konkurent za ovogodišnju MVP titulu Džoel Embid, kao i legendarni Lebron Džejms.

Ekskluzivnu priču NBA lige sa Nikolom Jokićem možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA