≫ 

Luda konferencija Mute Nikolića: Zvao sudije lopovima, vikao da je liga neregularna, kažnjen sa 230.000 dinara

Neverovatan javni istup poznatog stručnjaka kojeg je iziritiralo suđenje na susretu Kolubara - Vojvodina u Košarkaškoj ligi Srbije

  • 13

Disciplinska komisija Košarkaške lige Srbije imala je pune ruke posla posle odigranih utakmica u poslednjih 14 dana. Podeljeno je bezbroj kazni na ime tehničkih grešaka, loše organizacije utakmica, ali u oči upada ona koju je dobio trener Vojvodine, Miroslav "Muta" Nikolić.

Naime, on će morati da plati čak 230.000 dinara zbog dve tehničke greške dobijene na susretu protiv Kolubare, posle kojeg je imao veoma oštar nastup na konferenciji za medije gde je optužio sudije da su sudile tendenciozno, nazivao ih raznim imenima, a na kraju izjavio da je liga potpuno neregularna.

Može se zaista reći da Nikolića nikada nismo videli ovakvog u javnosti. Njegovom timu ovaj susret je mnogo značio u borbi za plasman u Superligu i ABA 2 ligu, a na kraju je poražen na pola koša posle promašenog zicera. Upada u oči, ipak, da je domaći tim imao dvostruko više bacanja nego Vojvodina. Ljagu je bacio na sudiju Vladimira Veskovića iz Beograda, kojeg je optužio za loše suđenje.

- Ja ne bih mnogo o košarci da pričam. Nikada nisam komentarisao suđenje, mada su nam uzeli četiri utakmice ove godine. Ne zna se ni ko sudi, ovo su katastrofalne sudije, ovo je strašno. To ne valja za košarku, od strane Veskovića, deljenje tehničkih, njima 28 penala dodeljenih kad nisu mogli da daju koš, a mi smo na kraju nesrećno izgubili za pola koša, promašili smo jedan zicer. Treba neko drugi da se zapita zašto je suđenje ovako loše. Hoće neko da mi kaže da nema iskusnih sudija? Pa ovaj je iskusan sudija, ovaj Vesković. Od početka do kraja su drali i krali za domaću ekipu. O čemu da pričamo dalje...

miroslav nikolić Foto: Arena sport

Podvukao je da mu se ne sviđaju ni neke druge stvari koje se dešavaju u Košarkaškoj ligi Srbije, a pojedince je nazvao "lopovima".

- Mi smo šutali penale 12/13, oni 28 od toga pogodili 15, promašili su 13. Sve na silu nešto, ne možeš da igraš. Na početku su nas isekle sudije da je to strašno. Ne može čovek nešto da kaže igračima. Svaki kontakt je bio faul. Hajde da igramo odbojku onda! Znam da ovo nema veze sa kažnjavanjem sudija, ali valjda ima neki kontrolor da pogledaju ovo suđenje i da kažu da je bilo tendeciozno suđenje za domaću ekipu. Što ne kaže to neko? Da se kazne pet utakmica da ne sude ili da se izbace ti lopovi iz lige? Ovo je nama za drugo mesto. Ima tu deset ekipa na drugom mestu, da li je Kraljevo ili ko, ko to namešta više ne zna. To je loše za košarku, ne može da se igra, neregularna je liga.

Trener Vojvodine je rekao da njegovi igrači nemaju nikakvo poštovanje, a rekao je da bi Vojvodina vrlo rado i izašla iz lige ukoliko se ovakav tretman prema klubu nastavi. Podsetimo Nikolić je preuzeo klub i odveo ga u ABA 2 ligu, posle sezone u kojoj su se Novosađani spasili ispadanja samo zbog proširenja Košarkaške lige Srbije.

- Pola lige je otkazalo utakmice, mi nismo otkazali nijednu, sem ovu kada je Beslać bio u reprezentaciji. Nikakvo poštovanje nema reprezentativac, ni bilo koji igrač iz Vojvodine. Ako vam ne treba Novi Sad, daj da izađemo iz lige. Ceo život smo se borili da idemo u velike gradove da igramo košarku i diglo se dosta gradova. Ne mogu sela neka da igraju košarku, mogu, ali ne na visokom nivou. Kako sam ljut na suđenje, a nikad se nisam bunio? Nikad u životu nisam dao ovakvu izjavu. Ali ovo je katastrofalno, ljudi. Nemam šta drugo da vam kažem, neka se neko drugi pozabavi tim.

Ponovo se na kraju osvrnuo ka sudiji Veskoviću koji mu je dodelio dve tehničke greške. Deluje da je Nikoliću to najviše zasmetalo.

- Dve tehničke, zašto sam ja dobio tehničku? Okrenuo se prema igraču i rekao mu "vidi ovo", on mi sa 30 metara daje tehničku. Njemu nisam ništa ni rekao, to je sve namerno. Pa izbacivanje napolje... Nešto sam uradio u košarci ja, a ne da me potcenjuju i šikaniraju ovde. Ko su oni? Što nas ne puste da igramo košarku, nego imamo tendenciozno suđenje, svako svakog namešta po celoj ligi. Ovo je neregularna liga. Treba da im je na čast i da ih je sramota.

Video: Adil i Muta Nikolić napravili šou na svadbi Ivana Paunića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    23. mart 2022 | 19:21

    Kakav licemer, kad su bukvalno otimali za Partizan, Budućnost i njegove lopovske timove i sudije onda se nije žalio na sudjenje... pa ne može vecito da se krade u tvoju korist majstore.

  • Fff

    23. mart 2022 | 18:51

    U Lazarevcu je to normalno, igrao sam vise puta tamo protiv njih, mozes da se pomiris sa pobedom jos na pocetku 😂

  • Sve je to

    23. mart 2022 | 17:51

    Normalno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA