≫ 

Rebrača besan zbog odluke Evrolige, pomenuo i Đokovića: "Katastrofa! Kažnjavaju se nedužni ljudi"

Legenda jugoslovenske košarke ne može da se pomiri sa zabranom koju su dobili Rusi

  • 2
Dušan Duda Ivković, Sahrana Foto: NIkola Tomić

Evroliga je donela konačnu odluku da suspenduje sve ruske klubove iz takmičenja za tekuću sezonu. To znači da do kraja nećemo gledati CSKA, Zenit i Uniks u eliti, odnosno Lokomotivu Kuban u Evrokupu.

Mnogi su nezadovoljni pomenutom odlukom, a među njima je i legendarni jugoslovenski košarkaš, Željko Rebrača. Bivši centar Partizana i reprezentacije osetio je sličnu odluku na svojoj koži kada je Srbija bila pod sankcijama tokom devedesetih godina i nije mogla da igra na velikim takmičenjima.

- To je po mom mišljenju katastrofalna odluka. Osetio sam to na svojoj koži devedesetih, kada nismo otišli na Olimpijske igre, ali to je van naše kontrole. Izlišno je pričati o nepravdi koja je naneta klubovima, kao i 1992. godine smatram da je katastrofa, kao i da se kažnjavaju nedužni ljudi - rekao je Rebrača.

Rekao je da će to uticati na regularnost Evrolige, jer se neki rezultati brišu, a neki ostaju na snazi što dovodi do konfuzije.

- Ovakav potez dovodi do toga da li je regularna liga. Da li bi Hrvati bili drugi i igrali finale da smo mi otišli na to takmičenje? Odluku Evrolige smatram istom sa onom Australijan opena da Đokoviću zabrani učešće na prvom Grend Slemu. Sramnom i užasnom - podvlači Rebrača.

Video: Bogdanović i Tre Jang tandem snova Atlante: Medison Skver Garden je njihovo igralište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    24. mart 2022 | 07:51

    Šta je tu čudno,? To je već sve vidjeno u vreme otvorenog nemačkog fašizma, sve je isto samo za maskirano,, eu,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA