≫ 

Metropolitan "produžio" nadu Partizana: Željkov tim i dalje može do prvog mesta, Huventud pao u Parizu

Cedevita Olimpija ubedljiva protiv Venecije sa "stotkom"

  • 0
ante tomić

Foto: MN Press

Ekipa Metropolitana došla je do vredne pobede na domaćem terenu protiv Huventuda, kojom je ostavila nadu Partizanu da bi u poslednjem kolu ipak mogao da ugrabi prvo mesto na tabeli. Parižani su meč rešili u samoj završnici u kojoj su bili smireniji od Španaca - 86:78.

Nada Partizana je i dalje jako "tanka", jer crno-beli sada imaju isti broj pobeda kao Huventud, kada se oduzme njihov trijumf nad Lokomotivom. Međutim, Španci imaju bolji međusobni skor i u poslednjem kolu bi moralo da se desi da Šljonsk slavi u Badaloni, a da Partizan dobije Trento.

Reklo bi se da je prvi deo ovog uslova nemoguća misija, na čast poljskoj ekipi, koja zaista nije mnogo šta pokazala ove sezone u Grupi A Evrokupa, ali ćemo je ipak gledati u nokaut fazi zbog pomenute eliminacije Lokosa zbog situacije u Ukrajini.

KK Partizan - KK Metropolitan

Foto: MN Press

Šta se to dešava u Ljubljani poslednjih nekoliko sedmica? Teško je dokučiti, tek Cedevita Olimpija ne liči na ekipu sa početka sezone. Ne, jer izgleda kao tim koji je sposoban da dobije svakoga i eventualno na kraju upiše i trofej. Večeras su Zmajevi slavili šesti uzastopni trijumf u Evrokupu, a ako izuzmemo domaću ligu u kojoj za njih nastupaju rezerve, momci koje vodi Jurica Golemac nisu izgubili od 30. januara i gostovanja Budućnosti. Ove srede je "pukla" stotka u Stožicama protiv Venecije - 105:90.

Bilo je samo pitanje koji će biti konačan rezultat ove utakmice, jer je već posle prve četvrtine bilo evidentno da će slaviti momci iz Ljubljane. Međutim, oni se nisu zaustavljali već su u drugoj i trećoj četvrtini dodatno uvećali svoju rezultatsku zalihu. Jedini "pad" desio se na kraju, kada je Venecija uspela da se spasi potpune katastrofe.

Očekivano, Zek Ogast sa 20 poena i osam skokova, odnosno Jogi Ferel sa 17 poena i šest asistencija bili su predvodnici domaćih, a pomogao im je i Jaka Blažič koji je izbrojao do 15 poena, takođe uz šest podeljenih lopti saigračima. U rivalskoj Veneciji samo je Viktor Sanders odskočio od ostalih sa 24 poena uz po tri skoka i asistencije.

Dušan Alimpijević

Foto: MN press

Iznenađenje večeri viđeno je u Turskoj gde je Bursa uspela da dođe do velike pobede protiv Valensije i da tako gotovo obezbedi plasman u plej-of. Za to će biti dovoljan ili jedan poraz Burga u preostala dva kola ili jedna pobeda ekipe Dušana Alimpijevića protiv Ulma ili Budućnosti - 92:89.

Bilo je strašno dramatično tokom celog meča, nijedan tim nije imao dvocifrenu prednost ni u jednom momentu, a Bursa se ipak bolje snašla u poslednjoj deonici kada je stekla kapitalnih +6 pred samu završnicu i uspela da sačuva prednost do kraja.

Ovaj ishod komplikuje stvari i na vrhu Grupe B, gde je sada prva Gran Kanarija sa skorom 11-4, a Valensija je druga sa 11-5. Upravo ovi timovi bi mogli da budu rivali Partizanu kasnije tokom plej-ofa Evrokupa i biće zanimljivo videti ko će sa koje pozicije krenuti u nokaut fazu, naročito nakon pobede Kanarinaca nad Budućnošću u poslednjem meču dana.

EVROKUP

Utorak

Lijetkabelis - Morabank Andora 88:75

Turk Telekom - Trento 82:75

Šljonsk Vroclav - Partizan 71:93

JL Burg - Ulm 72:85

Sreda

Bursa - Valensija 92:89

Promiteas - Virtus Bolonja 61:83

Cedevita Olimpija - Venecija 105:90

Bulonj Metropolitan - Huventud 86:78

Gran Kanarija - Budućnost 84:64

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šakil ONil sa bine dao koš u publici: Fanovi poludeli posle pogotka, krenulo slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA