Bez "bratske" pomoći Olimpijakosa: Monako korak ispred Zvezde, crveno-beli ponovo van prvih osam

U Kneževini ubedljiva pobeda domaćih uz magičnu partiju Majka Džejmsa

  • 4
Košarka Evroliga Crvena Zvezda Olimpijakos Foto: MN Press

Nadali su se navijači Zvezde da bi Olimpijakos, sa kojim gaje prijateljske odnose, mogao da dođe do pobede na gostovanju Monaku i tako im olakša put ka plasmanu u plej-of Evrolige. Međutim, desilo se nešto potpuno suprotno, pošto su Pirejci doživeli debakl i tako poslali crveno-bele, barem na kratko, van plej-of zone - 92:72.

Ključna za konačan rezultat bila je druga četvrtina u kojoj je Olimpijakos bukvalno nestao sa terena. Monako je ovaj deo meča dobio sa čak 29:9 i tako stekao nenadoknadivu zalihu, pošto je meč upravo i završen sa 20 poena razlike na strani domaćina.

Pokušavao je Olimpijakos da se spusti makar na jednocifrenu razliku, u nekoliko navrata je čak i prilazio blizu tom nivou, ali su Kneževi odbijali svaki njihov nalet izuzetno uspešno i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Posle ovog kola Evrolige situacija je takva da Monako ima skor 12-13, dok Makabi i Bajern imaju po 12-11. Zvezda je na 11-13, a Baskonija na 11-15 i to su faktički jedini preostali timovi koji bi mogli da se uključe u borbu za plej-of. Treba naglasiti da minimalne šanse gaje i Fenerbahče i Alba sa skorom 9-14, ali da je to u domenu teorije.

Najbolju partiju večeras pružio je Majk Džejms sa 25 poena uz tri skoka i četiri asistencije za ekipu Monaka, dok je Mustafa Fol sa 18 poena zajedno sa Sašom Vezenkovim koji je postigao isto toliko bio najefikasniji kod gostiju.

EVROLIGA

Utorak

Anadolu Efes - Real Madrid 93:90

Alba - Barselona 79:95

Panatinaikos - Bajern 80:67

Makabi Tel Aviv - Armani Milano 75:58

Sreda

Žalgiris - Asvel 68:72

Baskonija - Fenerbahče 77:62

Monako - Olimpijakos 92:72

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Radonjizam pred novinarkom: Boli te galva, jel od pića?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 132

    24. mart 2022 | 07:56

    Eh sto ie tesko kad ti brat ne pomogne navika

  • D

    24. mart 2022 | 08:46

    Pa veća braća je olimpijakos sa Partizanom, bolje poslovanje imaju

  • Oki

    24. mart 2022 | 11:09

    Nekako mi je sad Euroliga postala bezvredno takmicenje posle izbacivanjem Rusa,osvajacu Eurolige ce se uvek postaviti pitanja da je bio CSKA sta bi bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA