≫ 

Zvezda posle totalne drame poražena od Albe: Propuštena velika šansa za korak ka Top 8 EL

I ovoga puta crveno-beli nisu uspeli da slave protiv neugodnog rivala iz Berlina

Košarka Evroliga Crvena zvezda Alba Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe 74:70 na gostovanju u Berlinu u meču 32. kola Evrolige i tako dodatno zakomplikovali svoju situaciju kada je reč o plasmanu u TOP 8 Evrolige. 

Zvezda je tokom celog meča pratila prednost domaćeg tima, imala je i -11 tokom prvog poluvremena koje je nadoknadila posle poena Davidovca, Voltersa i Dobrića, ali je na samom kraju meča Alba bila koncentrisanija i upiala pobedu koja im donosi priliku za plasman u plej of. Posle ovog poraza, crveno-beli igraju najvažniji meč protiv Bajerna u Minhenu, a onda ih očekuju i dueli sa Žalgirisom, kao i Efesom koji u poslednjem kolu dolazi u Beograd.

Od starta meča oba tima su krenula žestoko. Igralo se uglavnom poen za poen, a na obe strane se lopta kretala dosta brzo, što nije odgovaralo načinu igre crveno-belih. Tako je Alba pred kraj prve deonice napravila seriju 4:0, a posle nesportskog faula Nejta Voltersa tim iz Berlina je brzo poveo 21:13.

Do kraja deonice, prednost Albe je, posle trojke Loa, bila dvocifrena. Ipak, Ivanović sa bacanja smanujuje na 24:15.  Ono što je Zvezdi predstavljalo veliki problem jesu poeni iz reketa. Kuzmić je izblokiran iz jedina dva pokušaja, dok je i Mitrović bio potpuno zatvoren.

U nastavku, Alba je dodatno zategla odbranu, a Zvezda ništa nije uspevala da ubaci sa distance. Upravo je ovakav način igre donosio poene domaćem timu. Uz to, visoki Kumaži je dodatno donosio probleme crveno-belima ispod koša.

Sredinom druge deonice, posle +11 za Albu, Davidovac pogaža prvu trojku za crveno-bele, a posle dobre odbrane, u sledećem napadu precizan je i Dobrić sa distance za mini seriju od 6:0 i 28:23. Iz napada u napad vodila se velika borba za svaki koš, a Zvezda se potpuno vratila u meč posle trojke Davidovca za 31:30. U ovom periodu, pored odličnog Daidovca koji je pokrenuo igru gostiju, odličan je bio i Volters koji je postigao 12 poena.

Na poluvremenu, Zvezda je mogla i do prednosti ali je u završnici Mitrović promašio četiri vezana bacanja.

I u nastavku, viđena je slična slika. Alba je diktirala ritam meča, a Zvezda je jurila prednost domaćeg tima. Niti jedan niti drugi tim nisu uspevali da dođu do osetnije prednosti. Alba je uspela da dođe do +4 posle trojke Sikme, ali je posle asistencije Kuzmića, Volters položio za -2.

I do kraja treće deonice nastavila se velika borba, a posle tehničke greške Kumađija, koji je posle ubačenog bacanja utišavao protivničke navijače, Kalinić postiže poene za izjednačenje i 53:53.  U poslednjih par minuta viženo je ponovo mnogo preokreta pošto je posle prodora Ivanovića Kuzmić uhvatio loptu, a Kumađi napravi nesportski faul, posle kojeg je morao u svlačionicu jer je prethodno napravio tehničku grešku. Gosti su u jednom momentu i preokrenuli, ali je Alba uu kratkom roku vezala 5 poena i došla do prednosti od+1.

Ništa se nije promenilo u igri dva tima ni u poslednjoj četvrtini. Igralo se tvrdo, uz vezane poene, ali i promašaje na obe strane. Niti jedna niti druga ekipa nisu uspevale da prelome meč. Sredinom poslednje deonice Zusman pogaža sa bacanja, a Lo polaže i Alba pravi mini seriju od 4:0, za 65:63, koju prekida Kalinić poenima ispod koša.

Potupna drama usledila je na minut i po do kraja meča Delou iz odbojke donosi domaćem timu +5, a Radonjić odmah traži tajm-aut. Volters je odmah odgovorio, ali je i Smit bio precizan i nije dozvolio crveno-belima da se približe. Neizvesnost je rasla sa svakim novim napadom, naročito je je na 40 sekundi do kraja Davidovac pogodio trojku za 72:70.

Ipak, na kraju Alba sa bacanja dolzi do +4, što crveno-beli nisu uspeli da stignu i upišu preokret i pobedu. Posle ovog poraza Zvezdu očekuju još tri mečau kojima ima šansu da se plasira u TOP 8 Evrolige.

Alba je trenutno na skoru 9 pobeda i 14 poraza, dok je Zvezda na učinku od 11 pobeda i 13 poraza.

TOK UTAKMICE: ALBA - CRVENA ZVEZDA

IV Četvrtina

38. minut, 68:65 - Dobrić smanjuje prenost, ali Lo sa bacanja vraća prednost Albe na +3.

36. minut, 65:61 - Zusman je precizan sa bacanja posle faula Markovića, potom polaže i Lo. Alba pravi mini seriju od 4:0. Trener crveno-belih Dejan Radonjić traži tajm-aut.

34. minut, 61:59 - Lo je vneverovatan na ovom meču, preko ruke davidovca dolazi do 19 poena.

32. minut, 58:59  - Davidovac donosi prednost Zvezdi.

III Četvrtina

30. minut, 58:57 - Ivanović je promašio sa poludistance, ali nekako dolazi do lpte koja se odbija do Kuzmića. Centar Zvezde je fauliran, a Kumađi pravi nesportski faul. Centar Albe otišao je u svlačionicu pošto je napravio tehničku, a potom i nesportski faul. Zvezda je imala vođstvo, ali potom prima 5 poena u kratkom roku i zaostaje -1.

 29 minut, 53:53 - Kalinić ponovo donosi izjednačenje Zvezdi za 53:53. Potom Da Silva pravi korake. Trener Albe Aito traži tajm-aut.

28. minut, 53:51- Lo poentira posle prodora i postiže 16 poena. Sa druge strane, Kalinić pogađa ispod koša. Sikma se razigrao i trojkom ponovo donosi svom timu +4. Volters polaže posle asistencije Kuzmića, a potom, Kumađi dobija tehničku grešku jer je posle pogođenog bacanja utišavao gostujuće navijače.

26. minut, 47:46 - Ponovo se igra koš za koš. Vajt gubi loptu ispod koša, ali i Matisek ne pogađa.

24. minut, 45:44 - Vajt promašuje trojku, Mitrović hvata i Zvezda dolazi do novih poena. Posle poena Sikme, Marković je precizan za tri.

22. minut, 41:37 - Alba postiže četiri poena i ponovo vodi. Zvezda juri prednost domaćeg tima i vezuje nekoliko neiskorišćenih napada.

II Četvrtina

20. minut, 37:35  - Mitrović promašuje četiri vezana bacanja.

19. minut, 33:35 - Dobrić pogađa trojku.

18. minut, 31:32 - Nekoliko dobrih odbrana na obe strane. Ponovo Volters pogaža i donosi prednost Zvezdi.

16. minut, 31:30- Smit odlično igra na ovom meču i pogađa novu trojku. nekoliko dobrih odbrana vezuje Zvezda, a Volters posle prodora smanjuje zaostatak na -4. Nova trojka Davidovca!

14. minut, 28:23 - Nova promašena trojka, a ovoga puta je Ivanović bio neprecizan. Konačno, Davidovac uspeva da pogodi prvu trojku za crveno-bele. Posle nove dobre odbrane trojku pogaža i Dobrić.

12. minut, 26:17 - Alba je potpuno zatvorila svoj reket. Zvezda ne uspeva da pogodi ništa sa distance, pa jaka odbrana domaćem timu donosi nove poene

 

I Četvrtina

10. minut, 24:15 - Lo pogađa novu trojku za Albu koja pravi dvocifrenu razliku. Ivanović je sa bacanja polovičan.

9. minut, 21:13 - Raste prednost Albe. Trener crveno-belih Dejan Radonjić traži tajm-aut.

8. minut, 17:13 - Alba igra odličnu na startu i dolazi do +4. Posle dobre odbrane Albe sudije sviraju nesportski faul Nejtu Voltersu.

7. minut, 12:11 - Ne služi šut sa distance košarkaše Zvezde od starta. Ipak, odbrana funkcioniše pa Kalinić po entira iz prodora i donosi novu prednost crveno-belima. Igra se poen za poen. Smit postiže sedmi poen i najrapoloženiji je u redovima Albe.

6. minut, 9:8 - Kuzmić ponovo promašuje. Ipak, Zvezda krade loptu i preko Voltersa dolazi do prvog vođstva. Sa druge strane, Smit pogađa trojku i vraća prednost.

4. minut, 6:6 - Džerald Smit pogaža u ekipi Albe. Na samom početku se dosta trči i igra se dosta brzo što ne odgovara crveno-belima. Posle Vltersa prve poene upisuje i Dobrić iz kontranapada.

2. minut, 4:4 - Kumađi u dva navrata pogađa ispod koša. Sa druge strane 4 poena vezuje Nejt Volters.

Uoči meča: 

U ovom meču pobeda je za crveno-bele prioritet u borbi za plasman među Top 8 ekipa i plej-of. Beogradski tim trenutno ima 11 pobeda i 13 poraza, a pored Albe, predstoje mečevi sa Bajernom iz Minhena, Žalgirisom i Efesom.

Pred ovaj duel, trener Dejan Radonjić je istakao da će biti teško upisati novi trijumf, naročito zbog izostanka povređenih Holinsa i Lazića.

- Idemo u Berlin značajno oslabljeni, sa timom koji nam je na raspolaganju, ali probaćemo da damo sve od sebe, da vidimo šta možemo, svesni činjenice da igramo protiv odličnog protivnika. U dobroj su formi, pokazali su tokom sezone da mogu da igraju na vrhunskom nivou, smatram da su jedan od boljih mečeva odigrali protiv nas u Beogradu, kada su nas zasluženo pobedili - rekao je trener Dejan Radonjić i dodao:

- Napravili smo do sada šta smo napravili, ja sam veoma zadovoljan. Imamo još četiri kola, tri na strani, poslednju utakmicu protiv prvaka Evrope, raspored nije baš dobar, a ima i drugih ekipa koji imaju svoje želje, rasporede. Idemo od meča do meča - istakao je Radonjić.

Alba je trenutno na skoru 9-14, dok je Zvezda na učinku od 11-13.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    25. mart 2022 | 22:40

    Ako Španija napadne Portugal biće šanse za top 8. Opet im organizovali F4 u Beogradu, ali nikako top 9 da preskoče.

  • DDF

    25. mart 2022 | 22:10

    Posle 3 ruska zbaciti 2 nemacka kluba,mozda tada se udje u TOP8..👀

  • el pistolero

    25. mart 2022 | 21:08

    Tuzno je baviti se kosarkom celi zivot i promasiti 5 bacanja u nizu i to u utakmici biti ili ne biti. Po ko zna koji put upaskom Markovica u igru protivnici za max 2 minuta idu na +10. Koliko ovde fali jedan solidan centar da pokupi ove lopte sto Mitrovic i Kuzmic samo nemo gledaju. Mislim da su pomenuti najgori centarski tandem koji smo imali zadnjih deceniju. Kalinic van forme vec dugi niz utakmica ali jednostavno nema ko da ga zameni. I da kojim cudom dobijemo ovo, pozicija broj 8 je max sto mozemo izvuci, a to znaci ici na barsu, sto bi bila nemoguca misija. Poklonjene pobede efesu, panati, asvelu i onih prosutih +20 protiv monaka dolaze na naplatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA