Jokić iza Embida na najnovijoj NBA listi za MVP: Poznat i razlog

Srpski centar nije više na vrhu

  • 9
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić  nije više prvi favorit za osvajanje MVP nagrade prema poslednjem preseku NBA lige. Ispred njega je sada Džoel Embid, dok je na trećem mestu Janis Adetokumbo.

Kao najveći razlog smene na vrhu liste pominje se odlična forma Embida, ali i najviše utakmica sa najmanje 30 poena i 10 skokova, kao i to što je njegova Filadelfija na samo jednu pobedu iza aktuelnih šampiona Milvoki Baksa.

- Embid je postigao minimum 32 poena na četiri utakmice zaredom, da bi zatim prekinuo seriju sa 21 poenom protiv Reptorsa. Embid je odmarao protiv Majamija, da bi Lejkersima ubacio 30+ poena, uz 10 skokova, tri ukradene i tri blokade. Ima najviše utakmica sa 30+ poena, najviše utakmica sa 30+ poena i 10+ skokova, a Fila je na jednu utakmicu zaostatka od šampiona Milvoki Baksa. Siksersi su na 26-8 skoru kada Embid ubaci 30+ poena. Sada ga muče leđa, pa više odmora.

Objašnjeno je i da su slabije igre Jokića takođe uticale na to da Embid izbije na čelo liste.

- Jokić nastavlja da igra nešto slabije, pošto od poslednjeg ažuriranja MVP liste, Denver ima skor 1-3. Posle poraza od Klivlenda i Bostona, Jokić je ubacio 30 poena i 14 skokova na samo 15 šuteva protiv Klipersa, a onda su izgubili od Finiks Sansa.

 

Video: Ni Embid mu ništa ne može, čak i kad sudije ne sude čist faul: Ludački koš Jokića za potvrdu pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA