≫ 

"Novak je favorit na Rolan Garosu, gladan je, a srce mu je odmorno": Vilander stavio Srbina ispred Nadala

Po mišljenju Vilander, uslov za Grend slem su pripremni turniri

  • 8
Novak Đoković, Mats Vilander Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Navijači i teniski svet sa nestrpljenjem očekuje povratak Novaka Đokovića na teren, a sve se više priča o Rolan Garosu kao sledećem Grend slemu. 

Nedavno je Ameli Morezmo potvrdila da i nevakcinisani teniseri mogu da nastupe u Parizu, a ovo je po rečima Matsa Vilandera velika prilika za Srbina. Novak je, posle svih problema u Australiji odigrao samo tri meča ove sezone. Posle dve pobede u Dohi poražen je od Jiržija Veselog i nije ga vilo u Indijan Velsu i Majamiju.

- Novak je neverovatno gladan. Glava i srce su mu odmorni. Bio je u stanju da savršeno sastavi svoj plan treninga... - rekao je Mats Vilander u analizi pred nastavak sezone i dodao:

- Ako odigra još tri turnira i možda deset do 15 mečeva, onda je verovatno favorit u Parizu. Ali biće mu potrebno malo samopouzdanja uoči Rolan Garosa - rekao je Vilander.

Još jedan od razloga zbog kojih Vilanderr smatra da je Novak u prednosti na Rolan garosu jeste i povreda Rafaela Nadala.

- Nadal nema perfektnu pripremu. Može li da trenira u punom kapacitetu?Može li da bude dovoljno sati na terenu pre Rolan Garosa? To je veliko pitanje, biće vrlo, vrlo tesno - zaključio je Vilander.

Komentator Eurosporta je istakao da bi voleo da na turniru ponovo vidi "veliku trojku".

- I za jedan turnir, voleo bih da ih vidim zajedno ponovo. To će biti najveći turnir svih vremena.

Da podsetimo, Rolan Garos se igra od 22. maja do 5. juna.

Video: Novak Đoković peva navijačke pesme na meču Zvezde i Makabija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA