Poznati parovi ABA 2 plej-ofa: Srbija ima dva aduta, evo sa kim se Mladost i Zlatibor bore za elitu

Jedino Vojvodina od srpskih klubova nije uspela da se domogne najboljih osam na tabeli

  • 0
KK Zlatibor Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Spuštena je zavesa na poslednji turnir ligaškog dela sezone u ABA 2 ligi. U popularnoj "Pecari" na Širokom Brijegu odigrana su preostala tri kola drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja, posle kojeg smo saznali i parove plej-ofa.

Tamo se našlo ukupno osam od 14 ekipa koje su nastupale ove sezone. Srbija može da se pohvali da je imala odličan učinak, pošto su njeni klubovi zauzeli šesto, sedmo i deveto mesto, pa će dva nastaviti put dalje i boriće se u plej-ofu za plasman u elitu.

To su Mladost i Zlatibor, dok je Vojvodina "izvisila", pošto je zauzela prvo mesto ispod crte sa pobedom manje od Sutjeske, koja je poslednji putnik u nokaut fazu.

Pored tri pomenute ekipe, plasman dalje su obezbedili MZT i Helios sa skorom 10-3, Borac iz Banjaluke i Široki sa 9-4, odnosno Sparsi iz Sarajeva sa 8-5. Upravo oni će se boriti za mesto u ABA ligi na završnom turniru u prestonici Severne Makedonije, Skoplju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Parovi plej-ofa, tako će biti: MZT Skoplje - Sutjeska, Helios - Zlatibor, Borac Banjaluka - Mladost Zemun, Široki - Spars. Može se reći da su parovi prilično ujednačeni i da su moguća iznenađenja.

Završni turnir igra se sa početkom od 13. aprila. Šampion ide direktno u ABA ligu, a poraženi u finalu u baraž sa pretposlednjom ekipom prvog ranga ove sezone.

Video: Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama: Luda završnica meča u Tivoliju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA