≫ 

Nikola rasturio gnezdo Stršljenova: Spektakularan tripl-dabl Jokića za novu pobedu Denvera

Ovo mu je 76. tripl-dabl u u NBA karijeri

  • 7
Nikola Jokić Foto: Profimedia/USA Today Sports

Strašni Nikola Jokić je i sinoć potvrdio da je trenutno najbolji košarkaš na svetu, i 76. tripl-dablom u karijeri srušio Šarlot Hornetse u njihovoj dvorani - Denver je slavio sa 113: 109. 

Srbin je za 35 minuta na parketu šutirao 9-17 iz igre i 8-12 sa linije penala, a na kraju je imao 26 poena, 19 skokova i 11 asistencija. Ovo je Nikolin 76. tripl dabl u karijeri, a fale mu još dva da se izjednači sa Viltom Čembrlenom.

Dobri u timu pobednika bili su i Eron Gordon sa 21 poenom i Vil Barton sa 18 poena, a kod domaćina su se istakli Majls Bridžis sa 27 poena i Lamelo Bol sa 22 poena i 11 asistencija.

Denver je utakmicu protiv Šarlota počeo uglavnom napadajući preko Erona Gordona, kojem je najčešće udvojeni Jokić bacao pasove. Krilo Nagetsa je ubacilo 6 od prvih 9 i 8 od prvih 11 poena svog tima. Hornetsi su koristili spore rotacije Denvera i pogađali sa distance, ali je Denver, dok je Jokić bio u igri, ipak uspeo da stvori 9 poena prednosti.

Klupa Nagetsa je zatim potpuno "zbrisana" sa terena, i za 6 minuta koliko je Jokić bio na klupi prednost od 9 poena su pretvorili u minus od 12 poena.

Jokić se tada vratio u igru, i Nagetsi su počeli da se vraćaju u meč. Jokić nije bio šuterski raspoložen ni u drugoj četvrtini, ali su to bili Džef Grin i Eron Gordon, koji su nosili Denver do zaostatka od 1 poena na poluvremenu. 

Na početku drugog poluvremena bilo je uglavnom izjednačeno, a onda se Denver odlepio sa 12 poena bez odgovora Šarlota. Posle izlaska Jokića rezerve Nagetsa su se mučile, ali su održavale vođstvo, i u poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 93:84 za Denver.

Ipak, druga postava Nagetsa je odlično odigrala početak poslednje deonice, i digli su vođstvo na 13 razlike. Problem je ovog puta nastao kad su se u igru vratili starteri, koje su igrači Hornetsa nadjačali i približili se na samo poen zaostatka na 4 minuta pre kraja utakmice.

A tada se "uključio" Jokić, koji je uglavnom od tog momenta igrao simultanku sa odbranom "Stršljenova". Denver je vodio sa 109:104 na minut do kraja, ali je Šarlotu uzvratio, Vil Barton prodao loptu i dozvolio Hornetsima da se vrate. Na 39 sekundi do kraja Monte Moris je pogodio oba slobodna bacanja, ali Teri Rozijer je uzvratio trojkom i doveo Šarlot na samo dva poena zaostatka. Jokić je u sledećem napadu Denvera uhvatio skok u napadu i pogodio oba bacanja, za konačnih 113:109. 

Denver je ovom pobedom zabeležio 23. trijumf na gostovanjima ove sezone, što je rekord kluba.

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RPD

    29. mart 2022 | 10:59

    Čekaj jel vi to objavljujete samo negativne komentare,ili pozitivnih uopšte nema?Kakav smo to narod 😞 Najbolji košarkaš današnjice i nema podršku Srba..nije igrao na toj kovid olimpijadi,koje se niko vise i ne seca i vi ga mrzite zbog toga...neka i nije! A šta više i pričati,pa odredjen procenat vas mrzi i Djokovića...

  • Neso

    29. mart 2022 | 05:42

    El doktore

  • Boris

    29. mart 2022 | 06:35

    Kad ce za reprezentaciju neki “tripl”?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA