Velikani na otvaranju terena Dudi u čast: Obradović, Rebrača, Danilović i mnogi drugi prisustvovali svečanosti

U prisustvu mnogobrojnih legendi srpske i jugoslovenske košarke, otvoren je teren u čast našeg preminulog trenera

  • 8
Otvaranje terena, Mozzart, Dušan Duda Ivković Foto: MN Press

Košarkaška javnost je danas na Novom Beogradu mogla da prisustvuje velikom otvaranju terena posvećenog preminulom, legendarnom treneru srpske košarke, Dušanu Ivkoviću. U okviru akcije kompanije Mozzart pod nazivom "Sto terena za jednu igru", pokraj severne tribine Štark Arene svečanu vrpcu presekao je Dudin kum, Željko Obradović zajedno sa sinom čuvenog trenera.

Pored Obradovića, svečanosti su prisustvovali i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, generalni sekretar KSS, Zlatko Bolić, kao i mnogobrojni poznati bivši igrači i reprezentativci poput Marka Kešelja, Željka Rebrače, Nenada Krstića... Bili su tu i nekadašnji i sadašnji igrači crno-belih - Tristan Vukčević, Novica Veličković, Dušan Miletić, Zek Ledej, Kevin Panter...

Uz njih, na svečanosti su se pojavili i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, kao i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, gospodin Ivica Dačić, kao i mnoge legende Radničkog sa Krsta.

Svi oni ispratili su duel mladih naraštaja BKK Radničkog i mlade reprezentacije Srbije generacije rođene 2006. godine. Rezultat naravno nije bio u prvom planu, već su se mladi igrači potrudili da odigraju što bolje u prisustvu nekada sjajnih igrača i trenera. Mnogobrojna publika dala im je "zalet" po mraku koji je polako padao na srpsku prestonicu.

Kolika je važnost ovakvih terena za nove naraštaje, ali i kakva sećanja gaji na Dudu Ivkovića sa svima je podelio Nenad Krstić, naš legendarni košarkaš.

Odmah za njih, o svemu je pričao i čuveni Željko Rebrača, koji je istakao i kakav je to Duda bio privatno.

Nakon što je otvorio teren zajedno sa bratom Dušana Dude Ivkovića, trener Partizana, Željko Obradović poručio je da se nada da će mladi naraštaji više zaigrati sport i da će ostaviti mobilne uređaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA