Partizan više ne može do prvog mesta u grupi Evrokupa: Šljonsk imao snage za samo 12 minuta sa Huventudom

Crno-beli najverovatnije završavaju na drugoj poziciji

  • 2
ante tomić Foto: MN Press

Posle večerašnjih dvoboja u Evrokupu, sve je postalo jasno. Partizan neće sa prvog mesta krenuti u plej-of fazu takmičenja. Najverovatnije će to biti druga pozicija, a potpuno sigurno ukoliko u preostalom susretu savladaju Trento u Italiji u poslednjem kolu.

Da situacija bude tako postavljena postarao se večeras Huventud koji je pred svojim navijačima savladao ekipu Šljonska iz Vroclava vrlo lako i bez ikakve drame - 97:79.

Poljski klub je odigrao u skladu sa svojim mogućnostima, uspeo je da drži Špance u egalu nekih 12-13 minuta, posle čega je došlo do velikog pada u igri, što ekipa poput Huventuda vrlo lako kažnjava. Već na poluvremenu su domaći bili na +13, a do kraja meča su samo dodatno uvećali prednost.

Do pobede je Huventud vodio Simon Birgander svojim dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova, Ventura je imao isti poenterski učinak, dok je Vladimir Brodzijanski stao na 12 poena. Zanimljivo je da je čak sedam igrača španske ekipe bilo dvocifreno (Tomić sa 11 poena, Buskets sa 10, Para sa 10 i Vilis sa 10 poena). Kod Šljonska je dominirao Dmitrik Trajs sa 22 poena, Kerem Kanter je upisao 15 poena uz sedam skokova, a Aleksander Dzijeva i Kodi Džastis su završili sa po 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Huventud je završio sa grupnom fazom Evrokupa, pošto više nema utakmica po rasporedu. Kada im se oduzme ona jedna pobeda nad Lokomotivom, ostaju na skoru 12-4. Pošto Partizan trenutno ima 11-4, jasno je da može samo da se izjednači, ali ne i prestigne Špance, zbog lošijeg međusobnog skora.

Virtus je u drugoj grupi zakomplikovao ionako kompikovanu situaciju i dao šansu Cedevita Olimpiji da možda dođe i do trećeg mesta na kraju grupne faze. Italijani su dobili Gran Kanariju kod kuće veoma tesno (70:68), a Bursa je vezala četvrtu pobedu protiv Ulma i gurnula ga osmo mesto. Sve to dodatno približava Veneciju, kao prvog protivnika Partizana u osmini finala, pošto italijanska ekipa sedi na sedmom mestu Grupe B.

Video: Obradović na otvaranju terena u čast Dude: Da nove generacije ostave telefone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    30. mart 2022 | 08:17

    Па, како то? Машина се упалила и прегрејала, изгледа!?

  • Aleksandar

    30. mart 2022 | 06:36

    Neka se sad prebace na morava kup

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA