≫ 

Dirk Novicki o reprezentaciji: "Ne možete nikome da naredite da igra"

Njemu to nije ni bilo potrebno, pošto se uvek odazivao pozivu selektora

  • 0
Dirk Novicki Printscreen: Youtube / DBB-TV

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki biće jedno od zaštitnih lica predstojećeg Evrobasketa, čija se završnica igra u Berlinu, dok se jedna grupa u preliminarnoj fazi igra u Kelnu. Tim povodom nekadašnji košarkaš Dalas Maveriksa prisustvovao je konferenciji za medije, na kojoj se između ostalog i postavilo pitanje sve češćeg otkazivanja reprezentativnih obaveza košarkaša.

Novicki je jedan od retkih vrhunskih košarkaša koji može da se pohvali da nikada u svojoj karijeri nije odbio poziv da nastupa za svoju reprezentaciju, a sa Nemačkom je osvojio dve medalje - bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godinu i srebro na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Malo je igrača koji se uvek odazovu pozivu da predstavljaju svoju zemlju, a Novicki kaže da je ipak to lična odluka pojedinca, ali da je reprezentativna karijera njemu mnogo toga donela.

- To ne možete nikome da naredite, ali iz sopstvenog ugla mogu da kažem da mi je igra za reprezentaciju mnogo donela i da smo slavili velike uspehe.

Posebno je problematično kada igrači nemaju osigurane ugovore za predstojeću sezonu, a priključe se reprezentaciji, jer iako mogu da dobiju odličan ugovor ukoliko im partije u dresu nacionalnog tima budu na nivou, tako mogu i da dožive povredu zbog koje bi mogli celu sezonu da provedu bez ugovora. Jedan od igrača koji u ovom trenutku nemaju rešen status za narednu sezonu jeste i Denis Šruder, jedan od lidera nemačke selekcije.

- Nadamo se da će većina njih imati ugovore i da će odlučiti da igraju za Nemačku, pa da na teren izađu najbolji.

Evropsko prvenstvo u košarci održaće se od prvog do 18. septembra 2022. godine.

Video: Obradović na otvaranju terena u čast Dude: Da nove generacije ostave telefone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA