Zvezda ide oslabljena u Minhen na meč sezone: "Veoma nam je bitna podrška navijača"

Nakon meča u Nemačkoj, crveno-bele čeka put u Litvaniju

  • 1
Dejan Radonjić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Bajerna u petak od 20.30h, a taj duel biće izuzetno značajan za obe ekipe u borbi za Top 8 fazu Evrolige. Bajern u ovom trenutku ima učinak od po 12 pobeda i poraza, dok je Zvezda na skoru 11-14. 

Crveno-beli će u jedan od ključnih mečeva sezone ući oslabljeni, pošto su van tima zbog povrede Ostin Holins i kapiten Branko Lazić.

Dejan Radonjić je u najavi meč ocenio kao veoma težak, a kao bitan faktor najavio je podršku navijača.

- Bez Lazića smo minimum mesec dana, a Holins neće biti u timu za meč protiv Bajerna. Videćemo kako će se razvijati situacija i kada ćemo moći da računamo na njega. Zbog toga, u ovim našim trenutnim okolnostima svi moramo da napravimo korak više kako bismo nadoknadili ono što nas je zadesilo. Potrebna nam je dobra igra u oba pravca, samo tako možemo doći u sitauciju za dobar rezultat. Čeka nas težak meč i težak zadatak, ali želimo da odemo tamo i damo sve od sebe. Fokusirani smo na taj meč, značiće nam što ćemo u Minhenu imati podršku naših navijača i veoma nam je bitno da dobijemo snagu za iskorak.

Zvezda je prvi meč dobila rezultatom 81:78, a tada je veoma dobru partiju pružio Luka Mitrović koji je imao učinak od devet poena i osam asistencija. On, baš kao i Radonjić, maksimalno uvažava kvalitet minhenskog tima.

- Vrlo smo svesni važnosti meča i šta može da nam donese. Međutim, moramo da uđemo hladne glave ne stavljajući veliko opterećenje. Očekujemo da odigramo maksimalno angažovano i sa velikom energijom. Znamo da neće biti lako, Bajern je izuzetno kvalitetna ekipe pokazali su ga tokom cele sezone. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših i idemo za početak tamo da odigramo jednu dobru utakmicu.

Nakon utakmice sa Bajernom u petak, crveno-beli će odmah otići u Kaunas gde će u nedelju odigrati zaostali meč 21. kola.

Video: Sin bivšeg košarkaša Zvezde debitovao za crveno-bele i dao prve poene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uplasen

    1. april 2022 | 11:59

    MILOGORAC samo navijaci navijaci idi igraj ako si bolji pobedi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA