≫ 

Novicki izabrao najbolje Evropljane u NBA ligi: Hrvat u prvom timu, Srbi tek u drugom

Da li mislite da je legendarni Nemac u pravu?

  • 15

Nedavno je na društvenim mrežama osvanula anketa, koja je napravljena od strane "NBA Evrope", u kojoj su navijači širom sveta mogli da glasaju za prvu i drugu petorku Evropljana u NBA ligi, na kojoj se našlo i tri srpska košarka - Nikola Jokić, Vlade Divac i Peđa Stojaković. Nije mnogo prošlo, a svoje petorke je odabrala i legenda Dalas Maveriksa, Dirk Novicki.

Novicki koji je čitavu karijeru u NBA ligi proveo u Teksasu, a takođe se i on našao na spisku ovih igrača, očekivano nije odabrao sebe, ali se u svakom slučaju odlučio za moćnu petorku.

Zanimljivo je da nijednog srpskog košarkaša nije stavio u prvi tim, iako se moglo očekivati da će se odlučiti za Nikolu Jokića zbog svojih igara i tendencije da odbrani titulu najkorisnijeg igrača NBA lige.

Nemac je u prvom timu odabrao da ide sa "niskom postavom", pa je tako na poziciji jedan Toni Parker, dvojka je Dražen Petrović, onda se odlučio za sadašnjeg vođu Dalasa, Luku Dončića, dok bi pod košem bitke vodili Janis Adetokumbo i Pau Gasol.

Srbi su svoje mesto pronašli tek u drugom timu, gde se nalaze Peđa Stojaković i Nikola Jokić, a pored njih su tu još i Arvidas Sabonis, Detlef Šruf i Toni Kukoč.

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    1. april 2022 | 10:35

    Svi su bili legende u svoje vrijeme ali ovo što Jokić radi je ubedljivo najbolji učinak od svih!

  • ја

    1. april 2022 | 10:15

    Сви европљани па чак и ти можеш код Џокера на едукацију! Човек је институција све Вас!

  • Realan

    1. april 2022 | 10:08

    Jokic pre Petrovica i Doncica. Katolicki lobi by Dirk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA