≫ 

Poznati svi učesnici Top 8 faze Evrolige, među njima i "trener u Zvezdinom odelu"

Ostalo je još samo nekoliko nedoumica da se reše oko pozicioniranja ekipa pred plej-of borbe

  • 7
Košarka Evroliga Crvena zvezda Real Madrid Foto: MN Press

Utakmicama 33. kola Evrolige stavljena je tačka na regularni deo sezone elitnog ranga, barem kada je reč o kompletiranju ekipa za top 8 fazu, pošto je u petak rešena i poslednja dilema oko toga koje će ekipe u dalje razigravanje.

Minhenski Bajern je uhvatio poslednji voz za Top 8 pobedom nad Zvezdom od koje je imao dvostruku korist - eliminisao je direktnog rivala iz svake dalje priče za plej-of i sebi obezbedio mesto među osam najboljih.

Pre Bajerna, taj cilj su ispunili Barselona, Olimpijakos, Real Madrid, Armani, Anadolu Efes, Makabi i Monako.

Od svih navedenih ekipa, samo je Olimpijakos završio regularni deo takmičenja, dakle nema više mečeva da igra, dok će ostali timovi, kako koji, odigrati jednu, dve ili čak tri meča. Upravo toliko mečeva ima da odigra Bajern, time i šansu da dodatno popravi plasman.

Ostatak sezone doneće upravo zanimljive borbe za konačan rapsored ekipa od drugog do osmog mesta, pošto je Barsleona jedina sigurna na svom mestu - na poziciji lidera.

Nokola Mirotić, Novak Đoković Foto: MN Press

Olimpijakos je trenutno drugi, ali može skliznuti na mesto ispod u slučaju da na kraju ima isti odnos pobeda i poraza sa Realom. Trenutno, Madriđani imaju pobedu manje od Atinjana, a identičan učinak stoji uz Armani, koji, istina, u najboljem slučaju može biti treći, a nikako drugi. U ovom slučaju će odlučivati međusobni susreti u trouglu i eventualno koš razlika.

Zanimljiva će biti borba Efesa i Makabija koji su trenutno na skoru 15-11, uz dva meča koja imaju da odigraju do kraja. Turci i Izraelci ne mogu nikako na mesto broj četiri, ne mogu ni niže od pozicija na kojima su, pa će do kraja plasmanom na dve pozicije koje su im dostupne tražiti najboljeg rivala u Top 8 - Olimpijakos ili Armani.

Konačno, veliki uspeh je ostvario Saša Obradović sa Monakom kojeg je uveo među najbolje ekipe na Starom kontinentu, a prethodnu sezonu je, kao što je poznato, krenuo sa Zvezdom, i sa Zvezdom gajio ambicije koje je, na kraju, realizovao sa drugim klubom.

- Jako mi je krivo što nisam doživeo ovakvu atmosferu kao trener Zvezde. Uzeti su mi snovi, ali sad nije važno. Ako Bog da nekada možda opet budem vodio Zvezdu. Ovo je Zvezdino odelo u kojem sam sada, sa njim ću u Top 8 da idem - rekao je Obradović prilikom gostovanja Zvezdi nedavno.

Monako u najgorem slučaju može izgubiti sedmu poziciju koju će napasti Bajern (tri meča do kraja) i u tom slučaju Obradovića čeka sudar sa najboljim timom Evrope trenutno, Barselonom.

Zvezdi, na kraju, za utehu posle ispadanja može da posluži podatak da je dva puta pobedila dva tima iz Top 8 grupe, Makabi i Olimpijakos, jednom Real i jednom Bajern.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA