≫ 

Partizan tri puta topio Mornara i na kraju ga potopio: Crno-beli se i dalje nadaju vrhu ABA lige

Amerikanci su još jednom doneli radost domaćinu u Pioniru

  • 38

Košarkaši Partizana slavili su u 25. kolu ABA lige protiv Mornara u Beogradu sa 95:83 i tako ostavili nadu da bi mogli da preteknu Crvenu zvezdu i zauzmu prvu poziciju pred početak plej-ofa regionalne lige.

Za ovaj trijumf, crno-beli su morali dva puta da stisnu zube, jer su se Barani sa -19 vratili bili na samo dva poseda razlike, ali taj nalet je zaustavljen sjajnom igrom Zeka Ledeja koji je povezao sedam poena uz atraktivno zakucavanje uz 360 stepeni okreta.

Upravo su Amerikanci bili ti zbog kojih je domaćin uspeo da slavi u ovom duelu sa primorcima - Ledej i Kevin Panter su bili najefikasniji igrači crno-belih u ovom susretu, a njihove sekvence su odvajale ekipu od protivnika.

Ledej je gađao 4/4 trojke i uz to sakupio 24 poena uz po pet skokova i asistencija, dok je Panter stao na 16 poena uz po tri uhvaćene lopte i dodavanja.

Sa druge strane, Mihailović se sjajno pokazao, odigrao 32 minuta i bio najefikasniji igrač meča sa 25 poena.

Partizan je morao tri puta da se udaljava od opasnosti i komplikacija, iako je u drugoj deonici imao čak +19.

KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Sve se to brzo topilo, pa je Mornar u trećoj deonici povezao seriju koja ga je dovela na samo dva poseda razlike.

I to su crno-beli suzbili, upravo na pogon Ledeja koji je uzvratio ličnom serijom od 7:0 - ali, ni to nije bilo dovoljno.

Simptomatično je koliko izabranici Željka Obradovića moraju puta da grade pobedu da bi je na kraju sagradili.

Mihailović je bio veliki problem, pogađao je i predvodio plotun Barana koji se nisu predavali sve do polovine poslednje četvrtine kada je Partizan krenuo da gura svoje i na kraju izgurao.

U poslednja četiri minuta se razlika nije spuštala ispod dvocifrene, te su crno-beli stigli do nove pobede.

Ponovo se nalaze na isto pobeda kao i večiti rival (20), ali imaju dva meča i dva poraza više. Mala je verovatnoća da će ići sa prve pozicije, ali matematika još uvek to dozvoljava.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut - KRAJ! POBEDA PARTIZANA!

9. minut (95:83) - Nekoliko atraktivnih poena sa obe strane, pogotovo bivšeg igrača Partizana Mozlija koji je uhvatio jedan sjajan alej-ap.

8. minut (90:79) - Mihailović se pokazao sjajno. Još jedna trojka, ali niko ga trenutno ne prati i to je ključ već izvesnog poraza Mornara.

7. minut (90:74) - I čini se da je poslednji udarac upravo zadat. Partizan sada klizi ka pobedi i razlika je skoro dostigla nedostižnost.

6. minut (84:74) - 1/2 Lesora i taman kada svi pomisle da je gotovo, Mićović pogađa za tri.

5. minut (83:71) - I pored trojka Mornara, Ledej ponovo pogađa, a onda i Smailagić tera Pavićevića na novi tajm-aut.

4. minut (79:68) - Kreni, pa stani. Sada je krenuo Partizan preko Ledeja još jednom koji je sada najefikasniji igrač meča.

3. minut (74:66) - Približili su se gosti ponovo na samo dva poseda minusa, ali nikako da dodatno zaprete. Drže se crno-beli poenima iz reketa na nešto sigurnijoj razdaljini.

2. minut (70:63) - Mihalović igra simultanku i sada on povezuje seriju koja ponovo preti Partizanu da napravi problem. Prvo trojka, a onda pogodak uz faul i realizovani penal.

1. minut (68:57) - Moraće Mornar da ubrza igru i popravi procente šuta za tri poena ako misli da se vrati u igru.

III ČETVRTINA

10. minut (67:57) - Ipak na kraju 10 poena prednosti za Partizan pred poslednjih 10 minuta. Ledej je zaslužan za radost navijača, zbog poteza i zbog rezultata.

9. minut (64:52) - 360 stepeni Ledeja! Trojka, pa kucanje! Šou Amerikanca koji vraća sada dvocifrenu razliku i crno-beli su ponovo u gasu.

8. minut (59:50) - Ledej je u 60 sekundi tri puta završavao na parketu, jednom u drugi red gledalaca. Poentirao je jednom i pokazao požrtvovanost.

7. minut (57:49) - Taman kada Barani i pomisle da bi mogli da povežu neku veću seriju, odmah ide barijera. Ipak, Partizan ne uspeva da nađe put do dvocifrene prednosti.

6. minut (55:43) - Trojka Ledeja i tajm-aut razočaranog Pavićevića čije ekipe je trud brzo pao u vodu nakon 0:8 serije.

5. minut (52:43) - Čista improvizacija Pantera je završena poenima i Partizan je zaustavio nalet gostujućeg kolektiva.

4. minut (50:43) - Barani su imali priliku da dodatno priđu, ali nisu za osam sekundi preneli loptu preko polovine. Madar, pa Mihalović, pa Zagorac - sve trojka za trojkom.

3. minut (45:40) - Upalio se alarm nakon što je Madar bacio loptu u ruke protivniku koji je poentirao. Onda je i u narednom napadu stigla trojka Jeremića. Samo je -5.

2. minut (43:35) - Razmrdao se Mornar i povezao pet poena. Prvo Mozli, pa Mihailović za 2+1. Odmah ide tajm-aut Obradovića.

1. minut (43:30) - Tri promašaja Partizana u prvom minutu poluvremena, od čega su dva Madara za tri poena.

KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

II ČETVRTINA

10. minut (43:30) -Dvocifrena razlika orbitira već duži period i sa tim će crno-beli na veliki odmor. Prednost je tu, pol pozicija za pobedu je takođe tu, ali odbrana mora da se pritegne, pogotovo na spoljnim pozicijama.

9. minut (41:27) - Ledej je sada na sceni. Najviše kredita ide Koprivici koji je sakupio već sedam skokova, ali Mornar još uvek nije potpisao kapitulaciju.

8. minut (39:25) - Nastavlja se rat trojkama u Pioniru. Ni ne pomišlja se o reketu.

7. minut (36:22) - Evo trojke barske ekipe koja je sada razjarila trenera Obradovića. Odmah je pozvan tajm-aut. Tranzicija je dozvolila Vranješu otvoren šut.

6. minut (36:19) - Ubrzala se za trenutak igra, ali se vratila u onaj tempo koji smo do tog trenutka gledali. Vil Mozli je odigrao dve dobre odbrane.

5. minut (34:17) - Tristan Vukčević od tablu pogađa trojku. Sada gledamo samo dalekometnu paljbu sa obe strane.

4. minut (31:17) - Posle pauze i dranja Pavićevića, Mornar je dobio manji impuls i Mićović je pogodio za tri poena, ali su onda dva otvorena šuta promašena.

3. minut (31:14) - Trifunović iz popravke pogađa za tri poena. Ljut je trener Pavićević jer njegova ekipa gubi kompas i imamo novi tajm-aut.

2. minut (28:14) - Trojka Tristana Vukčevića anulirana je onom od Jeremića. Prvi put pogađaju Barani izvan linije.

1. minut (25:11) - Ponovo ukradena lopta i Madar pogađa na drugi obruč iz lake kontre. Pet izgubljenih lopti za Mornar.

I ČETVRTINA

10. minut (23:11) - Serija grešaka i promašaja okončano je pogotkom Mornara koji je u poslednjim momentima stigao do dvocifrenog učinka. Smailagić je poslednju reč imao u deonici, fauliran je i iz toga je izvukao 1/2 sa penala.

9. minut (22:9) - Ledej po stupanju na teren odmah pogađa trojku i tera Barane na tajm-aut.

8. minut (19:9) - Evo i prvi put Partizan ima dvocifrenu prednost. Trifunović je prvi put u igri.

7. minut (15:8) - Mihailović je siguran, a to Madar pokriva svojom dvojkom. Videli smo i po jednu trojku sa obe strane, doduše, bezuspešne.

6. minut (15:6) - Još jednom Kevin Panter, sada iz nadskoka, pogađa. Hvataju crno-beli dosta ofanzivnih skokova i to im stvara veliku prednost.

5. minut (11:6) - Panter na jednom, a onda Šehović na drugom kraju terena.

4. minut (9:4) - Ponovo Avramović. Istrčao je kontru posle dobre reakcije Zagorca u odbrani. Nakon toga je Smit zakucao.

3. minut (7:2) - Posle skoro tri minuta igre, Mornar upisuje svoje prve poene.

2. minut (7:0) - Avramović za tri. Promašio je prvo zicer Aleksa, a onda je iz zaleta pokupio svoj promašaj i pogodio drugi put u nizu. Ne ide Baranima za sada.

1. minut (2:0) - U prvom minutu igre, Partizan je imao čak četiri šuta, ali je uspeo samo jedan da konvertuje u poene.

PRE MEČA

Partizan je pre ove utakmice imao skor 19-4, pa je želja za vrhom tabele nešto nerealni shodno tome da je Crvena zvezda na 20-2 uz jednu utakmicu manje.

U poslednjem odigranom kolu, crno-beli su poraženi od Cedevite Olimpije u gostima 81:79, dok je Mornar na svom terenu slavio protiv Zadra 86:84.

Do sada, Partizan je u šest međusobnih duela odigranih u Beogradu samo jednom položio oružje pred Barane, ali su za taj scenario sada nešto manje šanse shodno tome da su u seriji od pet pobeda na domaćem terenu.

Video: Obradović na otvaranju terena u čast Dude: Da nove generacije ostave telefone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. april 2022 | 20:53

    Вечито су други, јер зна се ко је доминантан...још једно 50 милиона € да добију, па да очекују да нам буду равноправни...

  • Pex

    2. april 2022 | 20:54

    Kakva crna nada za vrh tabele covece, zvezda dobije fmp i borac iz cacka i kraj price mogu ovi da rade sta hoce

  • taifun

    2. april 2022 | 22:11

    Mornar iz Bara je Evropski gigant za dunstere iz železnika, u smislu da su oni ime u Crnoj Gori, a fmp je u Srb predmet sprdnje, ajde nek navede neko bilo koji uspeh fmpa u Evropi🤣🤣 zamisli mentalni sklop ličnosti prosečnog pantera koji tvrdi da je ono u makabiju organizovano od strane grobara, za vremena sva we are Maccabi, who the fuck are you👉👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA