≫ 

Navijače Žalgirisa isprovocirao gest Zvezdinih igrača, evo šta su im još skandirali

Litvanci su bili motivisani zbog gesta igrača crveno-belih pre početka meča

  • 9
košarkaši zvezde i žalgirisa Foto: twitter/donatas urbonas

Gostovanje košarkaša Crvene zvezde u Kaunasu ekipi Žalgirisa, u odloženom meču Evrolige, izašao je iz sportskih okvira zbog tvrdih stavova koje zvanične države, i Srbija i Litvanija, imaju prema ratu u Ukrajini.

Košarkaši Zvezde su neposredno pre početka meča, najblaže rečeno, neprijatno iznenadili domaćine jer su odbili da drže parolu "zaustavite rat" koja je bila ispisana na žuto plavoj pozadini.

košarkašii zvezde Foto: Sporklub

Ta slika je obišla Evropu i svet, izazvala oprečne komentare navijača, običnih ljudi sa svih meridijana. Velika polemika se povela na društvenim mrežama. Svako brani svoje stavove i svako ima argumente za njih. Ima i vređanja. Podseća se na bombardovanje Srbije i nedostatak empatije kod ostatka sveta za taj užas.

Navijači Žalgirisa su i tokom meča vrlo bučno i energično skandirali parole podrške Ukrajini, od kojih je udarna i najčešće ponavljana bila ona za slavu države ku kojoj se trenutno vode žestoke borbe.

- Slava Ukraine, Herojam Slava - klicali su Žalgirisovi najglasniji fanovi na poluvremenu utakmice i jako im je bilo stalo da dopru do gostiju iz Beograda.

Video: Sin bivšeg košarkaša Zvezde debitovao za crveno-bele i dao prve poene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogsr

    3. april 2022 | 21:24

    Bravooo.Zvezdo...mikad sa nacistima

  • Gamad

    3. april 2022 | 21:25

    A gde je bio ceo svet 99 pa i vi mali sicusni patriote, mi nismo navikli da slavimo nepravdu i laz ko vi jer se drzimo principa, ne poznajete vi Srbina dobro, igrajte kosarku i zatvorite fijoke. Flaster

  • Đorđe

    3. april 2022 | 21:57

    Bez obzira na stavove protiv sam agresije ali ,,, ali sport ostavite na miru!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA