≫ 

Vajt rekao zašto Zvezda nije dirala zastavu Ukrajine, njegova žena besnela: "Nemam zašto da se izvinim Srbima"

Zvezdin Amerikanac pokušao je da objasni šta se to desilo pred meč sa Žalgirisom

  • 45
Košarka Evroliga Crvena Zvezda Monako Foto: MN Press

Mnogo prašine se podiglo posle današnjeg susreta između Žalgirisa i Crvene zvezde u Evroligi, pre svega zbog detalja sa početka utakmice kada su sudije i igrači domaćeg tima razvili zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo "Stop War" (zaustavite rat).

Međutim, niko od igrača Zvezde nije držao tu zastavu, što je prouzrokovalo sijaset uvreda i provokacija domaćih navijača, kao i incidente na tribinama.

košarkašii zvezde Foto: Sporklub

Nakon završetka meča počeli su da se javljaju i pojedini igrači Zvezde, a među njima se našao i Eron Vajt. Za razliku od Luke Mitrovića koji se zapitao zbog čega se ne govori o zastavi NATO pakta na tribinama na sportskoj priredbi, Amerikanac je pokušao da se "opere".

On je na Tviteru na pisao da je ceo tim dobio neku vrstu saveta da ne dodiruje zastavu Ukrajine.

- Nama je kao timu rečeno da ne pipamo zastavu. Želim da naglasim da ne podržavam rat i da želim mir na svetu - napisao je Zvezdin Amerikanac.

Međutim, njegova supruga Grejs Vajt bila je daleko oštrija prema Zvezdi, takođe se oglasivši na društvenoj mreži Tviter.

- Kod mene nema neutralnosti. U potpunosti sam na strani Ukrajine. I morate da budete slobodni da istaknete svoje mišljenje. Ne izvinjavam se Srbima, nemam ni na čemu ni da im se izvinjavam. Ne baca ceo tim pod autobus. Ako srpski igrač nije smeo da pipne zastavu, onda nije ni trebalo. Ali svi su oni "pokradeni" i oduzeta im je sloboda govora od strane menadžmenta - besnela je Grejs.

Ostaje da vidimo kako će se "raspetljati" ovaj slučaj koji se našao na stranicama mnogobrojnih košarkaških medija širom Evrope.

Video: Konačno, veliki povratak Erona Vajta: Zvezdin Amerikanac pogodio trojku iz prvog šuta na meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • мики 011

    4. april 2022 | 06:53

    Ajmo Vajt,pakuj kofere i vodi onu tvoju!!!

  • Дмитрий

    4. april 2022 | 08:16

    Браћа Срби су једини адекватни људи у Европи, хвала вам што се не придржавате савремене русофобске агенде! Поздрав из Сибира! Извините због могућих грешака, пишем преко преводиоца)

  • real no

    4. april 2022 | 06:53

    Odmah raskinuti ugovor igraču kome žena govori šta treba da radi,još amerikanac!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA