Birčević vodi Kluž do istorijskog uspeha: Rumuni na korak od "Fajnal fora" Lige šampiona!

A kako drugačije nego bez Srba?

  • 2
Stefan Birčević Foto: Marko Jovanović

Košarkaški Kluža su došli na korak od najvećeg uspeha u istoriji kluba, pošto su u prvom meču četvrtifnala FIBA Lige šampiona bili bolji od Ludvisburga sa 76:73. Još jednu dobru partiju u redovima rumunskog kluba imao je i srpski košarkaš Stefan Birčević.

Kluž je u prvom meču iskoristio prednost domaćeg terena i bio je bolji od favorizovanog protivnika, pa im tako fali samo "brejk" u Nemačkoj za neverovatni uspeh.

Čitava utakmica je obilovala neizvesnošću, od prve četvrtine pa sve do samog kraja nije se mogao predvideti pobednik. Ludvisburg je ušao u poslednju deonicu s prednošću od jednog poena, što je jako brzo anulirano od strane rumunskog protivnika.

Najefikasniji kod Kluža bio je Patrik sa 14 poena i šest skokova, dok je samo poen manje dodao Stefan Birčević koji je imao 13 poena, četiri skoka i dva skoka. Na drugoj strani Radebo je postigao 16 poena, dok je Sajmon dao dva manje.

Takođe, treba pomenuti i još jednog Srbina, Milorada Perovića, koji radi kao asistent u ekipi Kluža.

Video: Birčević i Štimac u klinču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA