Šta čeka Partizan u nokaut fazi Evrokupa: Ovo je najlakši i najteži put do Evrolige

Put do titule, koja garantuje mesto u Evroligi naredne sezone, neće biti nimalo jednostavan za crno-bele

  • 5
KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova u Italiji protiv Trenta igraju poslednji meč u grupnoj fazi protiv Evrokupa, a iako su svoju poziciju na tabeli crno-beli rešili, meč ima takmičarski značaj zbog broja pobeda i kasnijeg ukrštanja u eliminacionoj fazi.

S obzirom da je Partizan završio kao drugoplasirani u Grupi A, to znači da će u osmini finala ugostiti sedmi tim Grupe B. U ovom trenutku najveća je verovatnoća da će to biti Venecija, ali bi u Beograd mogao da stigne i Dušan Alimpijević sa svojom Bursom. Da bi se to desilo potrebno je da Venecija slavi na gostovanju protiv Gran Kanarije u sredu uveče.

Ko god bude protivnik crno-belih, tim Željka Obradovića će definitivno biti veliki favorit u Beogradu, a ukoliko bi i opravdali tu ulogu košarkaši Partizana bi imali prednost domaćeg terena i u četvrtfinalu. Međutim, tu protivnik verovatno neće biti nimalo lak.

KK Partizan Foto: MN Press

Partizanov rival u četvrtfinalu bi u tom slučaju bio bolji iz meča u kom se sastaju Turk Telekom ili Hamburg protiv Cedevita Olimpije ili Virtusa. Da bi se Olimpija našla u delu žreba sa crno-belima, potrebno je da ekipa iz Ljubljane slavi na gostovanju protiv slabašnog Promiteasa. Ukoliko se to ne dogodi, četvrtina finala bi Partizanu mogla da dovede ekipu Virtusa, na papiru, najvećeg favorita u Evrokupu.

Kada je reč o polufinalu, Partizan bi bio gost samo u slučaju da protivnik beogradskom timu bude ekipa Gran Kanarije. U četvrtini žreba gde se nalazi španska ekipa potencijalni rivali u borbi za finale crno-belima su još Budućnost, Šljonsk i Lijetkabelis ili Andora.

I u potencijalnom finalu bi Partizan bio gost samo u jednom slučaju, da za protivnika ima ekipu Huventuda. U svim drugim opcijama bi Partizan bio domaćin.

Jasnija slika će se znati nakon poslednjih mečeva grupne faze Evrokupa, ali ono što je sigurno jeste da put do šampionske titule neće biti nimalo jednostavan za crno-bele. S obzirom da se Monako plasirao u Top 8 fazu Evrolige, samo šampion Evrokupa će steći sigurno pravo nastupa u najelitnijem takmičenju sledeće sezone.

Video: Šou Ledeja u Pioniru: Amerikanac izveo spektakularno zakucavanje uz okret od 360 stepeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA