≫ 

Partizan se mučio protiv najslabijeg tima Evrokupa, pa slavio rutinski: Sada čeka rivale u nokaut fazi

Beograđani sada čekaju rasplet u drugoj grupi, posle čega će znati sa kim igraju u nokaut fazi takmičenja

  • 21
KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

Dosta muka, ali na kraju ipak pobeda za Partizan! Crno-beli su uspešno zaključili grupnu fazu Evrokupa, trijumfom nad najslabijom ekipom iz svoje grupe, Trentom u Italiji. Nije sve išlo po redu, domaći su u par navrata čak i vodili, ali je Željkova četa zbila redove kada je to bilo važno i stigla je do nove recke - 63:79.

Iako utakmica sa Trentom nije imala neki rezultatski značaj, Željko Obradović se i pored toga odlučio da joj pristupi maksimalno ozbiljno i da na teren pošalje svoje najbolje košarkaše.

Tako su i ovoga puta masu napred poneli Kevin Panter, Zek Ledej, Matijas Lesor, Jam Madar, a dobre minute je za razliku od nekih prethodnih mečeva dobio i Uroš Trifunović i može se reći da je Obradović pokušavao da dobije odgovor od njega da li je spreman za veće izazove koji slede.

Ono što je bilo opšteprimetno jeste velika dekoncentracija u oba tima i zaista veliki broj izgubljenih lopti. Prednjačili su po tome domaći, pošto su ih nakupili čak 12 do poluvremena, a Partizan je kaskao sa sedam u toku uvodnih 20 minuta. Interesantno, crno-beli su imali samo četiri slobodna bacanja u tom periodu, ali ni sami nisu pravili previše prekršaja.

KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

Najefikasniji na kraju bio je upravo Ledej sa 20 poena, koji je došao i do dabl-dabla uz 13 skokova. Dalas Mur je dodao 12 poena, a Jam Madar je dodao 11 poena i bio je preostali dvocifreni. Na drugoj strani, videli smo dobru partiju Rejnoldsa sa 15 poena i Džonsona sa 13 poena.

Pa ipak, Trento se potrudio da zada muke crno-belima i da pokuša da im se osveti za taj nezgodan poraz na polovini sezone u Beogradu. Italijani su ušli borbeno, poveli su ritam, ali nisu mogli da ga nose na svojim plećima više od sedam-osam minuta.

Tada je Željkova četa predvođena sjajnim Ledejom uzela konce u svoje ruke i stigla do prednosti, koju je potom počela da uvećava kako je krenula druga deonica.

I u njoj je glavnu reč vodio Ledej, koji je uz sporadične pogotke Madara i Pantera doneo Partizanu i maksimalnih +13 u jednom trenutku, ali se Trento nije dao, pa je serijom ponovo stigao na šest razlike. Na kraju, crno-beli su imali sasvim solidnih osam poena na svojoj strani na velikom odmoru.

Treća četvrtina bila je pravi rolerkoster. Mnogo problema imao je Partizan na samom početku ovog kvartala, pošto nije uspevao da poentira ni iz kakve pozicije, što je omogućilo Italijanima da u jednom trenutku dođu i do prednosti. Željko Obradović je bio daleko od srećnog, momentalno je tražio tajmaut i to je urodilo plodom.

Jer u poslednja dva minuta, Partizan je uspeo da napravi seriju od 9:0 i da dođe do sasvim solidnih +8 pred početak poslednje četvrtine, tačno onoliko koliko je imao i na velikom odmoru. A nije delovalo da će biti tako samo nekoliko napada ranije.

U poslednjoj deonici nije bilo novog alarma. Ustalio je Partizan svoj ritam, doveo je prednost na dvocifren nivo, a potom je samo zaključio meč bez ikakvog problema. Čak i prilično ubedljivo. Sada mirno može da sačeka rivale u nokaut fazi i "crtanje" kostura, koji će biti kompletiran kada sve utakmice večeras budu odigrane.

STATISTIKA UTAKMICE

Trento - Partizan 63:79 (15:18, 14:19, 24:24, 10:18)

Gledalaca: 1.000

Dvorana: BLM Grupa Arena, Trento

Sudije: Emilio Perez, Leandro Leskano, Vasilis Picilikas

Trento: Flakadori 9, Mecanote 2, Ladurner 5, Džonson 13, Rejnolds 15, Konti 2,  Morina, Foraj, Kerolajn 6, Bredford 4, Vilijams 7, Rudović

Partizan: Trifunović 5, Madar 11, Koprivica 4, Mur 12, Lesor 6, Zagorac, Avramović 8, Smailagić 6, Glas 3, Panter 4, Vukčević, Ledej 20

TOK UTAKMICE

4. četvrtina

10. minut (63:79) - Raspucana poslednja dva minuta. Glas i Koprivica za Partizan, Vilijams za Trento. Biće ovo na kraju ubedljiva pobeda crno-belih.

8. minut (61:74) - Rejnolds pogađa trojku, pokušava da unese dramu, ali je Ledej potom fauliran. Tajmaut ćemo imati sada, pošto nismo imali nijedan od samog početka ove četvrtine. Posle njega Ledej pogađa oba bacanja... Rejnolds promašuje trojku, potom ne uspeva do poena da stigne ni Partizan iz nekoliko pokušaja Avramovića i Koprivice, pa ni Madara. Avramović deluje da stavlja tačku na sve, pošto pogađa za dva i odvodi Partizan na +11. Faul Vilijamsa. Još dva poena preko Madara.

6. minut (58:68) - Vilijams lepo prolazi sve do kraja i još ga je faulirao Rade Zagorac. Džonatan je pogodio i dodatno bacanje. Avramović je sada stao na liniju penala i pogodio je samo jedan od dva penala. Opet trči Aleksa, opet posle ukradene lopte Ledeja ima dva bacanja. Sada je oba puta pogodio.

4. minut (55:65) - Panter bezuspešan, četvrti promašaj sa distance i samo četiri poena za njega večeras. Rejnolds je potom izgubio loptu, a Zagorac potom faulira istog igrača posle ukradene lopte Flakadorija. Rejnolds promašuje trojku i šansu da vrati svoj tim u igru. Madar potom odlazi na liniju za slobodna bacanja i pogađa oba penala. Rejnolds forsira i opet je neprecizan za dva, ali ni Avramović ne pogađa trojku, ima samo 1/4.

2. minut (55:63) - Ponovo minut bez ijednog poena. Vilijams promašuje, potom mu "vraća" Panter koji danas sa distance ima 0/3. Ni Madar nije uspešan, pa ni Kerolajn... Konačno ovu "napadačku" agoniju prekida Bredford dvojkom. Ledej je sada bio borben na drugoj strani, što donosi Partizanu nova dva poena nakon ofanzivnih skokova.

3. četvrtina

10. minut (53:61) - Fauliran je Balša Koprivica i ide na liniju penala. Pogađa samo drugo slobodno bacanje. Džonson ne uspeva da vrati Trento u novu prednost, a Džonson pravi prekršaj nad Ledejom koji će ići da šutira dva slobodna bacanja. Pogodio je oba. Maksimilijan Ladurner ne može da dođe do novih poena. I imamo tajmaut Trenta nakon faula istog košarkaša. Lesor je pogodio oba bacanja posle minuta odmor, a potom će bacanja šutirati i Jam Madar, pošto ga je faulirao Toto Foraj posle izgubljene lopte Mecanotea. Ponovo smo na +6. Dodaje dva poena i Zek Ledej. I to je to za ovu četvrtinu.

8. minut (53:52) - Jako, jako dugačak napad Partizana iz čega ne dolazi ništa. Džonson pogađa trojku i Trento vodi! Međutim, Trifunović vraća istom merom, ali tu je Ladurner da ponovo stavi tas na vagu Trenta!

6. minut (48:49) - Dalas Mur postiže jako važnu trojku! Međutim, Avramović je vrlo brzo poslao Flakadorija na liniju penala. Ovaj je pogodio oba, ali je jako smiren bio i Smailagić. Flakadori nas vraća na šest razlike, dok je Zek Ledej promašio trojku. Trojka Džonsona, pa i dvojka posle ukradene lopte. Vreme je za minut odmora! Trento je sada već jako, jako blizu.

4. minut (39:44) - Aleksa Avramović promašuje još jednu trojku, sada je na 1/3 posle one pogođene uvodne. Kerolajn je pokupio taj promašaj, a na sve dolazi i trojka Rejnoldsa posle koje je Trento na pet poena zaostatka. Nastavlja se rafal, Mur, pa Flakadori - tako da je razlika i dalje identična. Balša Koprivica pravi faul u napadu.

2. minut (34:42) - Sa dva pogotka otvaramo drugo poluvreme. Prvo nas je Mur nakratko odveo na dvocifrenu razliku, posle čega Kerolajn vraća na razliku sa poluvremena. Smajli krade loptu, a potom postiže i trojku. Isti košarkaš pravi i prekršaj, potom Vilijams ima tri slobodna bacanja pošto je fauliran na šutu za tri. Pogodio je sva tri.

KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

2.četvrtina

10. minut (29:37) - Ladurner sada postaje pokretačka snaga Trenta. Posle svega i Panter promašuje za dva, a Mecanote nas vraća na jednocifrenu razliku. Štaviše, Panter ponovo neuspešan, Džonson nam donosi dramu, jer je sada šest razlike. Trifunović je fauliran... Posle svega Madar postiže novu dvojku, to je osam razlike. Bredfordova četvrta izgubljena lopta večeras. A za sam kraj, ni Avramović ne poentira iz prodora. I to je kraj prvog poluvremena.

8. minut (23:35) - Sada već serija izgubljenih lopti na oba kraja igrališta. Mnogo nekontrolisane košarke. Ne sviđa se to Željku Obradoviću, traži minut odmora. I to dosta dobro prolazi, pošto je Ledej postigao trojku i dodatno uvećao prednost. On već ima 14 poena na svom kontu! Flakadori je promašio dvojku, ali je Ledej faulirao Ladurnera na skoku. Ovaj pogađa samo jedno bacanje od dva. Madar nije uspešan sa distance.

6. minut (22:32) - Trojka Džonsona, pa trojka Ledeja, sada su se raspucali i jedni i drugi. Međutim, Rejnolds prekida ovu seriju pogodaka sa distance. Ledej prvi put dovodi Partizan na dvocifrenu prednost... Sada dosta dugo traje ovaj prekid, dok su sudije sve "sredile" sa zapisničarima. To utiče na ritam, pa Džonson promašuje za tri, a nakon ofanzivnog skoka gubi loptu. Madar neprecizan za dva.

4. minut (19:27) - Dobro reaguje Trento, pa preko Kontija stiže do nova dva poena. Madar nije precizan sa distance, potom sjajna blokada Matijasa Lsora nad Kontijem, što je nagrađeno trojkom Alekse Avramovića! Flakadori nije uspeo da uzvrati, ali nije ni Avramović pogodio novu trojku. Džonson ipak gubi loptu...

2. minut (17:24) - Ne uspevaju ni jedni, pa ni drugi da pronađu neki dobar ritam na ovom meču za sada. Ponovo pun minut bez poena. Rejnolds promašuje za tri, potom Ledej gubi loptu, a Vilijams je neprecizan, ali za dva. Zek Ledej naposletku poentira i uvećava na +5, na šta se nadovezala reakcija u vidu koša Vilijamsa, kojeg je pride faulirao Ledej, ali je ovaj promašio bacanje. Sada je Ledej fauliran, nakon čega stiže i do koša. Flakadori gubi loptu, a Lesor uvećava na maksimalnih +7. Vreme je za novi tajmaut, ovoga puta ga traže Italijani.

KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

1. četvrtina

10. minut (15:18) - Kerolajn ubacuje dvojku, ali je tu Jam Madar sa svojim prvim poenima na meču i to za tri! Sada Džonson konačno promašuje sa distance za Italijane, dok Ledej uvećava na +3 za Partizan, najveću prednost koju ima crno-beli tim večeras. Uroš Trifunović je promašio za dva, a Avramović je faulirao Flakadorija. Potom i Lesor pravi faul, ali to je tek drugi za goste. Džonson je na kraju izgubio loptu, mali haos posle kojeg Madar promašuje za dva i to je kraj četvrtine.

8. minut (13:13) - Ni Ledej ne može iz dva pokušaja da stigne do poena. Gledaju sada sudije snimak jedne situacije sa polovine Partizana, posle čega Madar krade loptu, a Kevin Panter dolazi do svojih poena, drugih na meču. Toto Foraj ponovo gubi loptu. Sada i Matijas Lesor poklanja loptu Foraju...

6. minut (13:11) - Balša Koprivica je samo polovičan sa linije penala, a Bredford lako stiže do polaganja na drugoj strani. Ponovo faul u korist crno-belih, Smajli je stao na liniju penala, ali je pogodio jedno od dva. Balša Koprivica gubi loptu nakon što je i Bredord na drugoj strani učinio istu stvar.

4. minut (11:9) - Nakon što je Partizan preko Mura nakratko prešao u prednost, nastavljena je kanonada sa distance od strane Rejnoldsa. Kerolajn je doneo Trentu +4, posle čega je Željko tražio minut odmora, a Trifunović smanjio na dva razlike.

2. minut (6:5) - Za sada se poentira samo sa distance, tačnije do pogotka Pantera za dva. Pre toga su za domaće precizni bili Rejnolds i Flakadori, a za Partizan je pogodio Dalas Mur.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

U prvom delu sezone, Partizan je već posle nepune prve četvrtine stigao do +20, a potom je tu prednost bez previše problema zadržao sve do samog kraja. Ne treba sporiti ni da je večeras klub iz Beograda veliki favorit i da treba očekivati još jedan trijumf crno-belih, koji će pratiti šta će se dešavati u drugoj grupi posle čijeg će raspleta saznati protivnike u nokaut fazi.

Na samom startu, to će biti ili Bursa koju predvodi Dušan Alimpijević ili Venecija, a sve zavisi od ishoda okršaja između italijanskog kluba i Gran Kanarije večeras. Ako tim iz Zalivskog grada bude slavio pobedu, Partizan će igrati sa Turcima, a ako bude poražen, sastav De Rafaelea stiže u Beograd.

Potom crno-bele čeka susret ili sa Cedevita Olimpijom ili sa Virtusom iz Bolonje. To zavisi od meča Zmajeva sa Promiteasom u Patri. Ako ga dobije tim Jurice Golemca, ide na crno-bele treći put ove sezone, a ako izgubi, gledamo Teodosića i momke u prestonici Srbije, pod uslovom da Partizan slavi u osmini finala.

U eventualnom polufinalu, crno-belima se "crta" upravo Gran Kanarija, a u finalu na drugom kraju žreba je tu Huventud. Oba meča bi Partizan igrao u Španiji, ako naravno dođe do ove faze takmičenja i ako ovi klubovi prođu dalje. Ako bilo kod od njih ispadne, Željkovi momci preuzimaju domaćinstvo.

Večerašnju utakmicu sudiće trojka koju će voditi Emilio Perez iz Španije, a pomagaće mu Leandro Leskano iz Argentine i Vasilis Picilikas iz Grčke.

Video: Ovako se ulazi u srca navijača Partizana: Ledej se bacio u prve redove publike za loptu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    6. april 2022 | 20:20

    Panteri prati li se u železniku institucija.Nokaut faza se igra u Evropi.Gde ste vi? Nama od Evropskih odlikovanja fali samo ovaj kup, to takmičenje što niste izborili na parketu smo odavno prevazišli.A pitanje, mnogo pravilnije glasi , šta vama ne fali od Evropskih uspeha🤣🤣🤣, pa vi nemate apsolutno niti jedan od osnivanja, do gašenja i ponovnog osnivanja.Partizan šampion👉👌

  • InstalacijaIgokeaZepter21

    6. april 2022 | 20:24

    Sad vas cekaju Golemac, Blazic i Ferel i u cipiripi kupu da vas trpaju

  • Igor Grobar

    6. april 2022 | 21:47

    Parni Valjak melje . Uzmi Željko Euro titulu🏀⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA