≫ 

Makabi se "šalio" sa Barselonom u Blaugrani: Opomena Špancima pred plej-of, gosti dali čak 104 poena

Nestvaran meč Ponosa Izraela, koji je vodio od početka do kraja

  • 1
Alex Abrines Foto: Marko Jovanović

Neslavan završetak ligaškog dela Evrolige za ekipu Barselone. Iako se očekivalo da se Katalonci pred svojom publikom oporoste pobedom, to se nije desilo, već smo videli nešto potpuno drugačije - debakl. Ekipa iz ACB lige je odigrala zaista očajno u odbrani, Makabi se "razmahao" i na kraju je upisao čak 104 poena na svom kontu - 80:104.

Već od samog početka videlo se da ćemo gledati natprosečno efikasan duel u "Blaugrani". Prva četvrtina donela nam je 50 poena dve ekipe, u drugoj smo videli još 53 poena, a sve to odgovaralo je Izraelcima koji su vodili sa +11 na velikom odmoru.

Pokušavala je Barselona da se vrati u meč, imala je potrebnu energiju za to u trećoj četvrtini kada je prišla i na pet poena zaostatka, ali je hladan tuš zato stigao u poslednjih 10 minuta kada je Makabi ponovo preuzeo konce u svoje ruke.

Delovalo je da će Barsa doživeti koliko-toliko pristojan poraz do poslednjih pet minuta kada je Makabi dodatno upalio motore. Od samo 15 razlike, otišli smo na maksimalnih +26, što je udarac kojem se sigurno domaćin nije nadao.

Kao najefikasniji u Makabiju istakao se poznati Skoti Vilbekin sa 20 poena, pratio ga je Džejms Naneli sa 18 poena uz šest skokova, a na drugoj strani Aleks Abrines sa 17 poena i Nikola Mirotić sa četiri manje pokušali su da spreče kataklizmu. Neuspešno.

I pored toga, Barselona ligaški deo šampionata završava sa 21-7 na prvom mestu, dok će Makabi imati šansu da u poslednjem kolu dođe i do petog mesta, ali će mu za to biti potrebna pomoć Zvezde i pobeda nad Anadolu Efesom, dok bi Ponos Izraela morao da trijumfuje nad Fenerom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Rebrača se podsetio najlepših trenutaka sa Dudom Ivkovićem na otvaranju terena njemu u čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Okj

    8. april 2022 | 00:13

    Ako izgube protiv Fenera bice 12 plus ova tri Ruska kluba koja su bili ispred fmp znaci top 15 a nalozili se posle svake pobede idu na top 8.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA