≫ 

Ciboni stigao dopis da se iseli iz "Draženovog doma", klub dužan 4.6 miliona evra

"Košarkaški centar Dražen Petrović" Cibonin je dom od službenog otvorenja 1987. (do 1993. se zvala "Sportski centar Cibona"), a uskoro bi mogla ostati bez njega, pišu SN.

  • 3
draženov dom Foto: ABa/Mihal Jacić

Zvuči pomalo nestvarno, ali košarkaši Cibone će od naredne sezone možda igrati ana drugoj lokaciji jer im preti izbacivanje iz njihove kuće - Draženovog doma.

Hrvatski mediji pišu da je situacija vrlo ozbiljna po zagrebački klub koji je u ovu situaciju dospeo zbog neregulisanih finansija, i kao takav nije ispunio uslove za konkurs da opet iznajmi halu u kojoj igra decenijama.

- Cibona se svake godine prijavljivala na nadmetanje javnih potreba i na osnovu istog dobijala pravo na korišćenje dvorane, no na ovogodišnji nije mogla aplicirati jer su za prijavu bili potrebni "čisti papiri" o poslovanju kluba - pipu Hrvati.

Navodi se da Cibonina uprava nije uspela da pronađe račune kojima bi opravdala milione koje je dobijala od Grada Zagreba pa se shodno tome ove godine nije mogla prijaviti na konkurs.

Podsetimo, "KC Dražen Petrović" u vlasništvu je Grada od 10. januara 1996. godine.

Kako god, u klub je stigao dopis da se zaključno sa 30. aprila moraju osloboditi svi prostori koje trenutno koristi Cibona (kancelarije, svlačionice, ambulanta...).

Korišćenje tih prostorija do sada je bilo kompenzovano tako što je Cibona ustupila svoj semafor samoj dvorani. Međutim, ljudi iz nove gradske vlasti zaključili su da se ne radi o srazmernoj pogodbi. Tako se sada vode sudski sporovi na obe strane - Cibona tuži Grad i Grad Cibonu.

Nova uprava Cibone je pre otprilike mesec dana saopštila da klupski dug iznosi najmanje 33,7 miliona kuna (4.6 miliona evra), a sada su uvereni kako ih neko namerno sabotira u trenutku kada se u klubu pokrenula pozitivna priča.

- Ugovor prema kojem investitor do 30. juna treba izvršiti dokapitalizaciju u visini postojećeg Ciboninog duga je potpisan. Pravnim smicalicama žele nas izbaciti iz dvorane, ali i posledično je doveden u pitanje sporazum koji je sklopljen s investitorom - objašnjava direktor Cibone Mauro Lukić.

Video: Trenutak koji je promakao svima u prenosu: Kalinić i Mitrović se svađali i psovali posle Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JSD

    8. april 2022 | 10:44

    Mislim da se partizanu smeši ista sudbina. Kada ode Želimir i ostanu višemilionski dugovi sledi neminovno gašenje i izbacivanje iz Pionira! I cibona i partizan treba da se ugledaju na Zvezdinu politiku vođenja kluba, jer KKCZ je sinonim za trofeje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA