Francuzi bez još jednog velikog aduta na Evrobasketu: Posle De Koloa, Kolea "odjavio" i Batum!

Galski petlovi su bili jedni od favorita, ali je pitanje kako će se izboriti sa svim otkazima

  • 0
Nikolas Batum, Luka Dončić, Slovenija - Francuska, košarka, košarkaška reprezentacija Slovenije, Olimpijske igre Foto: AP/Tanjug

Da nastupaju u najjačem mogućem sastavu, Francuzi bi moguće bili i najveći takmaci Srbije na predstojećem Eurobasketu. Međutim, kako se najveće košarkaško takmičenje ove godine bliži, ređaju se otkazi među Galskim petlovima, zbog kojih već sada možemo da kažemo da će oni biti daleko okrnjeni i oslabljeni.

Posle Nanda de Koloa, koji je odlučio da preskoči reprezentativno okupljanje ovog leta, javio se i Nikola Batum. Jedan od najtrofejnijih igrača reprezentacije Francuske sa olimpijskim srebrom iz Tokija i zlatom iz Slovenije 2013. godine rekao je - ne.

On se javio Vensanu Koleu, objasnivši da je ova sezona njegova jedina šansa da osvoji NBA prsten i da zbog toga želi da bude spreman i odmoran za sve izazove.

- Predstoji mi dugačka sezona sa Klipersima. Ovo je možda moja jedina šansa da idem do kraja i osvojim šampionski prsten - rekao je Batum za tamošnje medije.

U NBA ligi, Batum je proveo ukupno 14 godina nastupajući za Portland Trejl Blejzerse, Šarlot Hornetse i Los Anđeles Kliperse.

Video: Svima je delovalo da će Jokić izgubiti loptu, bio je trapav, a onda je dao koš kako samo on zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA