≫ 

Crna Gora dobija još jednog naturalizovanog Amerikanca? Peri blizu dobijanja pasoša naših komšija

Košarkaš Budućnosti mogao bi u budućnosti i da zaigra za nacionalni tim

  • 2
kendrik peri Foto: MN Press

Košarkaš Budućnosti i jedan od najboljih igrača ABA lige, Kendrik Peri vrlo lako bi u narednom periodu mogao da dobije crnogorski pasoš. On ne bi bio prvi Amerikanac koji bi se odlučio na taj potez, pošto i Džastin Kobs drži državljanstvo naših južnih komšija u svojim rukama.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, to faktički znači da bi on bio svojevrsna zamena za Kobsa u reprezentaciji, pošto pravila nalažu da reprezentacije mogu imati samo jednog naturalizovanog igrača u svojim redovima tokom utakmice.

Inače, Peri je u Budućnost stigao u januaru nakon što se nije najbolje snašao u redovima Panatinaikosa. Do sada je odigrao ukupno osam utakmica u ABA ligi i prosečno je dolazio do 10,6 poena. Najbolji je bio protiv Cibone kada je stigao do 18 poena uz šest upisanih asistencija.

Međutim, daleko od toga da je Peri i ranije bio nepoznat za košarkaške prilike na Balkanu. Nastupao je za Karpoš Sokole u sezoni 2016/17, potom je posle kratkih epizoda u Mađarskoj, Rusiji i Francuskoj odlućio da se vrati u ABA ligu gde je igrao za Megu, jedno vreme proveo je u Cedevita Olimpiji, a zatim su usledili pomenuti transferi u PAO i Budućnost.

Video: Budućnost košem u poslednjoj sekundi srušila FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    9. april 2022 | 07:09

    naturalizovani brazilac sa crnogorskum pasosem u reprezentaciji zvao bi se AVETHINO=AVETINJO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA