≫ 

Embid monstruoznom partijom ugrozio Jokićev MVP status, Bjelici ne treba mnogo da zablista

Kamerunac je Indijani ubacio 41 poen i uhvatio 20 skokova

  • 1
džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Filadelfije morali su i uspeli su da pobede da bi ostali u konkurenciji za treće mesto u Istočnoj konferenciji koje donosi, na papiru, lakšeg rivala u doigravanju i prednost domaćeg terena svakako. Ekipa Doka Riversa bila je ubedljiva protiv Indijane 133:120, a Džoel Embid je još jednom "monstruoznom" partijom poručio svima - očajnički želi MVP titulu.

Kamerunski gorostas je utakmicu završio sa 41 poenom (14/17 iz igre, 11/15 sa penala, 2/2 za tri) i čak 20 skokova, što je prvi put ove sezone da neko dobaci do takvog statističkog učinka (40+ poeni i 20+ skokovi), i jasno je da će se i ova partija uzeti u obzir kada na red dođe odlučivanje od najkorisnijem igraču sezone.

Kako strenutno stoje stvari, Embid i Jokić figuriraju kao najjači kandidati da uzmu MVP titulu.

- Uvek ponavljam da svaku utakmicu želim da dominiram. Ako dominirate, stvari mogu biti drugačije na mnogo nivoa - bilo ofanzivno ili defanzivno. Ponekad, brojke to ne pokazuju. Ali dobro je ovako - rekao je Embid.

Fila je u svojim redovima imala još četvoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim bilansom, Hardena sa 22 poena, Herisa i Maksija sa po 18, i Grina sa 15 poena.

Seventisiksersi su pred poslednji meč sezone poravnati na trećoj poziciji Istoka sa Bostonom, oba tima imaju skor 50-31, pa će utakmice koje im slede, za kraj regularnog dela sezone, dati odgovor ko će sa višeg mesta čekati plej-of.

Filadelfija u tom smislu ima daleko lakši posao jer joj na noge stiže nejaki Detroit, dok Seltiksi gostuju jednom od najboljih timova Zapada Memfisu.

Protekle noći odigrana su još tri meča u najjačoj ligi sveta.

Golden Stejt je i bez Karija i Tompsona uspeo da pobedi San Antonio u gostima 100:94 i održi se na treće mestu, na pobedu ispred Dalasa.

U odsustvu udarnih zvezda Pul i Kuminga su dali najviše napadački sa po 18 poena, s tim da je prvopomenuti imao očajno šutersko izdanje (1/11 za tri). Za razliku od njega, naš Nemanja Bjelica bio je izuzetno racionalan za 16 minuta koliko je proveo u igri i potvrdio da se na njega i u najvažnijim bitkama može najozbiljnije računati. Na Stivu Keru je da to uvidi.

Beli je utakmicu završio sa 12 poena, uz dve ubačene trojke iz tri šuta, ubacio je i jednu dvojku iz tri pokušaja, dok je sa linije penala bio perfektan - 4/4.

nemanja bjelica Foto: Tanjug/Ap

Srpski košarkaš je tako doprineo da se Voritorsi održe na trećem mestu koje im donosi rivala sa šeste pozicije u doigravanju, a to je trenutno Jokićev Denever, pa se lako može desiti da gledamo dvojicu naših igrača na suprotnim stranama kada krenu plej-of okršaji, tojest eventualni duel Nagetsa i Golden Stejta.

Denveru je ostalo da potvrdi šesto mesto u poslednjem meču sa Lejekrsima, a samo bi im eventualni kiks Jute (u Portlandu) doneo pomak na peto mesto i drugog rivala u prvoj rundi doigravanja.

Rezultati

Filadelfija - indijana 133:120

Memfis - Nju Orleans 141:114

San Antonio - Golden Stejt 94:100

Los Anđeles Klipers - Sakramento 117:98

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA