Iznenađenje u Tivoliju: Cibona se vratila iz -19 i prekinula pobedonosni niz Olimpije

Slovenačka ekipa je verovatno izgubila šanse za treću poziciju pred plej-of

  • 2
Cedevita Olimpija - Cibona Foto: ABA liga / Cedevita Olimpija/ Ales Fevzer

Košarkaši Cibone savladali su u gostima Cedevita Olimpiju rezultatom 84:80 u 26. kolu ABA lige i verovatno odredili mesto slovenačke ekipe pred plej-of.

Olimpija je bila u seriji od 18 pobeda u svim takmičenjima, ne računajući domaći šampionat gde ne igraju nosioci igre, i na početku je sve delovalo da će se niz nastaviti. Već sredinom drugog kvartala ekipa iz Ljubljane je došla do prednosti od 19 poena prednosti i nije delovalo da će se Zagrebčani vratiti u meč.

Cibona je na odličan način otvorila drugo poluvreme, napravila seriju od 9:0, ali je Olimpija uzvratila sa 8:0 i izgledalo je da je odbila nalet hrvatske ekipe. Nisu se predavali igrači Cibone i postepeno su spuštali prednost, a krajem treće i početkom poslednje deonice napravili su seriju 14:0 i potpuno se vratili u meč.

Potpuno su stali domaći košarkaši, ni šut ih nije služio, a mladi igrači Cibone su to znalački iskoristili i došli do pobede.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Danko Branković sa 20 poena, dok je na drugoj strani Zoran Dragić postigao poen više.

Ovim porazom Cedevita Olimpija će gotovo sigurno regularni deo ABA lige završiti na četvrtoj poziciji, što znači da će u četvrtfinalu igrati protiv Igokee, a bolji iz tog duela će igrati protiv prvoplasirane ekipe, što će verovatno biti Crvena zvezda. To istovremeno znači da će Partizan, koji bi trebalo da završi kao drugi, u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Budućnosti i FMP-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama: Luda završnica meča u Tivoliju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AV GP

    10. april 2022 | 21:48

    Nije iznenadjenje. Da su treci, igrali bi sa Partizanom dva puta , Evrokup i ABA, kao gosti. Ovako, odmorni, idu na zvezdu, pa kom opanci, kom obojci. Od dva zla, izabrali su manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA