≫ 

Mijailović: "Nemamo atmosferu za rad, a dežurni gosti iz jutarnjeg programa tvrde da imamo nenormalnu podršku"

Predsednik Partizana naširoko je govorio o finansijskom stanju u klubu, plej-ofu Evrokupa, problemima sa igranjem u Areni

  • 15

Košarkašima Partizana preostalo je da odigraju još samo odloženu utakmicu protiv Cibone 15. aprila kako bi kompletirali ligaški deo sezone u ABA ligi. Ako ne bude iznenađenja, u plej-of će krenuti sa drugog mesta, baš kao i u Evrokupu gde će se na početku sastati sa Bursom.

Sve to bio je povod za intervju predsednika kluba, gospodina Ostoje Mijailovića za klupski Jutjub kanal. On se pre svega dotakao finansijskih detalja, rekavši da klub i dalje radi na rešavanju finansijskih sporova iz prošlosti i da se mnogi bivši igrači i dalje nalaze na platnom spisku, što usporava rad.

- Situacija u Partizanu sa strane finansija nikad nije bila sjajna, nije ni danas sjajna. Na utakmici protiv Mege sam sreo Aleksa Marića, a navijači moraju shvatiti da je on i danas na platnom spisku Partizana. Puno vučemo tih dugovanja iz prošlosti i to će nas još dugo pratiti. Moramo da vodimo računa kao klub da stavimo cenu koja je zadovoljavajuća i da utakmice budu posećene, sa druge strane. Mučimo se godinama, sponzori nam kasne sa uplatama, dešava se taj rat u Ukrajini koji je dosta poremetio privredu… Borimo se do kraja u skladu sa ugovorima da delimo plate na vreme, ali nije lako - podvukao je Mijailović.

Želi Mijailović da tribine na predstojećim mečevima Evrokupa budu krcate, jer će to potpomoći igračima da dođu do uspeha. Veruje da će se eventualno polufinale i finale možda igrati u Beogradu, za šta je potrebno da iz takmičenja pre polufinala ispadne Gran Kanarija, a pre finala Huventud.

- Naši navijači moraju da shvate da je format takmičenja Evrokupa surov. Moramo da osvojimo Evrokup ako hoćemo da igramo Evroligu. Naravno imamo priliku da se borimo i u ABA ligi. Svaka utakmica je važna. Nije važno da li igramo protiv Burse, Virtusa. Ako izgubimo neku od tih utakmica koju naši navijači smatraju lakšom i ne dođu u halu, jednostavno nema prilike za sledeću. Ako sledeću fazu Evrokupa odigramo kako treba, dolaze četvrtfinale, polufinale, svašta je moguće. Samo dve ekipe su bolje pozicionirane od nas, Gran Kanarija i Huventud. Postoji šansa da ne prođu pošto imaju teške utakmice. Imamo i mi takvu šansu. Imamo veliku šansu da igramo polufinale i finale u Beogradu - tvrdi predsednik KK Partizan.

Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

Komentarisao je Mijailović i činjenicu da se crno-beli ponovo "sele" iz Arene zbog koncerta Ace Lukasa. Misli da klub kakav je Partizan ne treba da ima takav tretman i da razume potrebu da se "selidba" desi zbog sportskih dešavanja, ali ne i zbog zabave.

- Mi nemamo atmosferu za rad. Zabrinut sam, razgovarao sam sa Željkom, promenili smo tri sale i tri trenažne dvorane ove sezone. Igračima nije lako da se "seljakaju", da se naviknu na parket, koš, atmosferu, pa da opet sve to promene. Ja razumem da postoje događaji koji su važni za našu državu i cenim taj trud, pre svega za sportske događaje. Partizan je takođe veliki košarkaški brend, bivši je šampion Evrope, sada se bori za osvajanje Evrokupa, titule u ABA ligi. Zato mislim da neko manje dešavanje poput koncerta nas ne može da pomeri iz velike i manje dvorane Arene. Naše mlađe kategorije treniraju u maloj dvorani. Mi imamo tada ogroman problem. Porazgovaraćemo na tu temu za sledeću sezonu.

Osvrnuo se i na komentare u javnosti da Partizan ima neograničeno mnogo novca i da ima nenormalno veliku podršku.

- Imate Željka Obradovića, najboljeg trenera Evrope, a Partizan se ne tretira dovoljno dobro, maćehinski da tako kažemo. A onda čujete od pojedinih dežurnih gostiju u jutarnjem programu da Partizan ima nenormalno veliku podršku, da ima novca koliko poželi. Mi imamo podršku, ali daleko od toga. Mislim da on tako samo sebi pravi alibi, a nama štetu. Slika je sasvim drugačija.

Za kraj intervjua, Mijailović je naglasio da u skorijoj budućnosti vidi Partizan u Evroligi.

- Vidim Partizan onakav kakav je danas, samo u Evroligi. Moramo to podići na viši nivo, da znamo da li imamo podršku Arene da vidimo da li možemo da se tamo takmičimo i igramo. Postoje veliki klubovi u ABA ligi, neki koji su igrali ili igraju u Evroligi. Verovatno ne bi izdržali da osam godina igraju u Evrokupu, a da i dalje imaju organizaciju i želju da uđu u viši nivo takmičenja.

Video: Partizan u problemu sa pojačanjima, Mijailović otkrio: Ne možemo da dovedemo nijednog mladog talenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    11. april 2022 | 16:19

    Imam za vas samo tri slova: BAT !

  • Pero

    11. april 2022 | 16:20

    Jao kako mi vas je zao, obecali vam 20 miliona a isplatili samo 15. E stvarno ste najbogatiji mezimci drzave..

  • Sekač

    11. april 2022 | 16:32

    Trenirajte u bazenu na Banjici- to vam je poklonjeno u vaterpolu, možete i u "Zemunelu" , ne mora baš u svakom sportu nešto da vam se poklanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA