Trener FMP-a posle Zvezde: "Pokazali smo da ne zavisimo ni od koga, crveno-beli su pokazali kvalitet"

Stefanović je čestitao rivalu na zasluženoj pobedi

  • 5
Nenad Stefanović Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u gradskom derbiju u okviru ABA lige u Pioniru (90:82) čime su prišli na pobedu od osiguravanja prvog mesta na tabeli na kraju ligaškog dela sezone.

Trener FMP-a, Nenad Stefanović nije imao kritike za svoj tim i čestitao je Zvezdi na pobedi, istakavši da oni igraju na daleko višem nivou.

- Čestitao bih Zvezdi na pobedi i na dosadašnjoj sezoni i rezultatima u Evroligi. Ne znam koliko su svesni koliki je to uspeh. Čestitam i svim našim timovima koji su prošli dalje u Evrokupu, da imaju sreće da doguraju do kraja. Što se nas tiče, zadovoljan sam današnjom utakmicom, igrali smo bez dva od tri statistički najbolja igrača - Nevels i Tasić. Znate koliko to poena nosi. Konkurentni smo bili veći deo susreta. Imamo jednu utakmicu do kraja, sa Cedevita Olimpijom do kraja. Zadovoljan sam sezonom, uz sve probleme ušli smo u plej-of. Meni je cilj pred sezonu, u ovih 25 utakmica, mi samo nismo bili konkurenti protiv Igokee u Laktašima u drugom poluvremenu i protiv Zvezde u Železniku. Sve ostale utakmice smo pobeđivali, gubili, na jednu loptu. Kada se sve sabere, 23 utakmice smo bili konkurenti, ovi momci su bez iskustva igranja ABA lige, sa dva stranca u drugoj polovini sezone u sastavu. Ogroman je uspeh i čestitam momcima na partiji danas.

Upitan da prokomentariše koliko je značilo odsustvo Tasića i Nevelsa, Stefanović je odgovorio da FMP može da se snađe bez svakoga.

- Možda smo mogli da vodimo i mi jedan razlike. Igrali smo rasterećeni. Ljudi moraju da shvate da je Evroliga takmičenje iznad svih ostalih. Mi se spremimo, očekujemo, ali čvrstina, veličina, iskustvo mogu da naprave razliku. Dve serije od po 5:0 i utakmica je brzo gotova. Ne mislim da smo pali, mislim da je Zvezda pokazala kvalitet. Pokazali smo da ne zavisimo ni od koga. Imamo povredu čoveka koji ima 15 poena u proseku, bez Tasića u Pioniru protiv Partizana samo bili na jednu loptu. Na Kupu smo dobro izgledali bez toliko igrača. Zavisi od njih, ali smo pokazali da bez svakoga možemo.

Do kraja sezone, FMP će igrati sa Cedevita Olimpijom posle čega sledi i plej-of ABA lige.

- Mi smo u najavi rekli da je sve do kraja ogromnno zadovoljstvo za sve nas. Budućnost, Cedevita i Zvezda će nam poslužiti da vidimo šta možemo da uradimo da budemo konkurentni. Pokušaćemo da bude puna hala. Borbenost, želju i nadu ne može niko da nam oduzme.

Nije želeo mnogo da predviđa kada je reč o povredi Gereta Nevelsa.

- Bolje ide od predviđenog. Povreda je specifična. Ima želju da se vrati. Da ne požurimo i zbog nas i zbog njega. Verujem da bi mogao da bude spreman, ali neka bude pod znakom pitanja.

Video: Košarkaš Zvede napravio tri faula za 90 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    11. april 2022 | 21:05

    Ovom treneru dati odmah otkaz ne poštuje svoju kuću već hvali brata blizanca FMP-2. Ovo nije više sport dva FMP a jedni takmičenje gde to još ima ?

  • Niki kik

    13. april 2022 | 09:09

    Regularno zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA