Težak udarac za Đorđevića: Galata slavila u derbiju, gosti provocirali navijače, pa bili zasuti kovanicama

Novi težak poraz za Fenerbahče

  • 0
KK Galatasaraj Foto: Twitter / Printscreen / BasketNews

Turski košarkaški derbi u "Ukler Areni" završen je velikim iznenađenjem i pobedom Galatasaraja (70:76). Ekipa Saleta Đorđevića dopustila je sebi veliki šok, zbog koje na kraju sezone može ostati bez prvog mesta i prednosti domaćeg terena u finalu plej-ofa. Sve to, naravno, pod uslovom da Anadolu Efes bude iskoristio ovaj kiks.

Bio je ovo susret pun uspona i padova sa obe strane.  Delovalo je da će meč otići na stranu Fenerbahčea onog momenta kada je ovaj tim u poslednjoj deonici napravio seriju od 10:0 posle koje je poveo sa +5, ali je usledio još jači odgovor Galate.

Gosti su vezali niz od 13:0, stigli +8, posle čega je Fener stigao da postigne samo počasni koš. Navijači nisu prihvatili poraz kako treba, štaviše, još više su se razbesneli posle ponašanja stranaca u redovima gostiju. Pokušavali su čelnici Galate da smire situaciju, ali nisu uspeli.

Po izlasku sa parketa, gosti su "zasuti" svime što je došlo pod ruke navijačima - čašama, kovanicama, ključevima, papirima, upaljačima, cigaretama... Oni su bukvalno protrčali kroz tunel, ali nisu svi prošli neokrznuti.

U ekipi Galate istakli su se Trimbl sa 13 poena i pet asistencija, čuveni Di Bost iz Bugarske sa 12 poena i sedam asistencija, dok je Azjeja Kenan ubacio 11 poena. U timu Fenera se istakao samo Ismet Akpinar sa 15 poena i on je bio jedini dvocifren, a naš Marko Gudurić je meč završio sa samo pet poena, jednim skokom i jednom asistencijom.

Video: Košarkaš Zvede napravio tri faula za 90 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA