Zagrevanje za MVP titulu? Jokić bez konkurencije na Zapadu, proglašen za igrača meseca marta i aprila

Sjajne Nikoline igre doprinele su novom priznanju

  • 3
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski košarkaš, Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije za mart i april, čime je dobio još jedno veliko priznanje za sjajne igre koje pruža ove sezone. Igrač Milvoki Baksa, snažni Janis Adetokumbo najbolji je košarkaš na Istoku.

Poenterski gledano, Jokić je u martu beležio u proseku 31,6 poena po meču uz 13,7 skokova i 7,9 asistencija, čime je doprineo da Denver na kraju završi na šestom mestu Zapadne konferencije pred plej-of i zakaže duel sa Golden Stejt Voriorsima na startu borbe za šampionski prsten.

U ovom periodu, Denver je pobedio na 12 utakmica, a poražen je na devet susreta, od čega je onaj poslednji protiv Los Anđeles Lejkersa bio bez ikakvog rezultatskog značaja, pa ni Nikola Jokić nije igrao na njemu.

Kada je reč o odličnom Janisu Adetokumbu, on je beležio 31,5 poena po meču uz 12,5 skokova i pet asistencija. Milvoki je u tom periodu slavio na 14 mečeva uz šest poraza. Milvoki će se u prvom kolu plej-ofa sastati sa Čikago Bulsima.

Video: Jokića ni razbijena glava nije sprečila da ispiše istoriju: S crvenom trakom postao prvi ikada u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA