Bog košarke držao čas: Kajri uz ramazanski post razbio Kavse, Netsi obezbedili plej-of!

Na Zapadu Minesota pobedila Kliperse (109:104) i zakazala plej.of seriju sa Memfisom

  • 0

Da nema Nikole Jokića, verovatno bi se u ovom času o Kajriju Irvingu govorilo kao legitimnom kadidatu za MVP titulu. Otkad je kročio na NBA pozornicu svima je bilo jasno da je u pitanju unikat, najbolji "bol hendler" od kad je košarke, a svoje umeće demonstrirao je još jednom u velikom trenutku - za plasman Bruklina u plej-of, tamo gde im je i mesto.

Netsi su u meču "plej-ina", koji se igrao na jednu pobedu, savladali Klivlend 115:108 i tako obezbedili sedmo mesto, samim tim i sudar sa drugoplasiranim timom Istoka Bostonom, Kajrijevim bivšim saigračima.

Kakva će to da bude "blokabaster" serija!

Irving, koji je u meč sa Kavsima ušao energetski poljuljan zbog ramazanskog posta, zapravo je bio najbolja moguća verzija sebe - prvi šut je promašio tek u 13. pokušaju, i to trojku u 4/4.

Bio je savršen u štutu za dva - 12/12 i za jedan poen 7/7.  Promašivao je smao van linije za tri poena - 3/6.

Nemilice je zatrpavao mrežu Klivlenda, ukupno je dao 34 poena od kojih 20 već do poluvremena. Bio je nezadrživ, nezaustavljiv, bio je ono što jeste, jedan od najboljih koji se pojavio poslednjih decenija.

- To je Božiji put i nisam sam u ovome. Imam braću i sestre koji takođe praktikuju post kao i ja. Za nas su meditacija i molitve sveta stvar. Kada izađete na teren, Bog je u meni, vi, svi mi. Koračam uz veru. To je sve - poručio je posle simultanke Kajri, na pitanje novinara kako je izdržao bez osnovnih nutrijenata da izgura utakmicu.

Kajri, naravno, nije sam izneo ovu dosad najznačajniju pobedu Netsa, Durent ga je pratio sa 25 poena i 11 skokova, Braun sa 18 poena, Dramond sa 16 i Klakston sa 13.

Kod sastava iz Ohaja, koji je sve vreme bio u dvocifrenom zaostatku, Garland je prednjačio sa 35 poena, Mobli je dodao 19, a Kajrijev saigrač iz šampionske generacije Klivlenda Kevin Lav meč je završio sa 14 poena i 13 skokova.

kajri irving

Foto: Tanjug/Ap

Klivlend nije završio ovosezonsku priču, imaće uskoro još jednu šansu da se plasira u doigravanje, a rival će mu biti bolji iz sudara Šarlot - Atlanta. Konačni pobednik zauzeće osmu poziciju i automatski početi plej-of seriju sa liderom Istoka Majamijem.

Ono što je na Istoku noćas uradio Bruklin, to je na Zapadu ostvarila Minesota - pobedila je u eliminacionom meču Kliperse i obezbedila plej-of i seriju prve runde sa Memfisom (drugi tim Zapada).

Timbervulfsi su odličnu formu potvrdili trijumfom 109:104.

Domaći sastav u svojim redovima ima trojku koja može mnogo, istina lider Karl Entoni Tauns je zbog ranog problema sa ličnim bio van uobičajenog ritma, pa su palicu preuzeli Entoni Edvards i Dianđelo Rasel. Prvi je ubacio Klipersima 30 poena, potvrdio neverovatan talenat, dok je iskusniji od ovog tandema meč završio tek sa poenom manje na svom kontu.

Tauns je pripomogao sa 11 poena da se sruše gosti.

Na drugoj strani blistao je "srpski zet" Pol Džordž sa 34 poena, ubacio je šest trojki, Džekson je dodao 17, a Norman Pauel 16 peona, no nije to bilo dovoljno za prolaz u plej-of, pa će Klipersi drugu šansu tražiti protiv boljeg iz duela Nju Orleans - San Antonio.

entoni edvards

Foto: Tanjug/Ap

Video: Jokića ni razbijena glava nije sprečila da ispiše istoriju: S crvenom trakom postao prvi ikada u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA